Consumer
Produkter

Velsmakende pai med rødbeter og geitost

Velsmakende pai med rødbeter og geitost

En aromatisk og mettende rett

Porsjoner 4 p, Koke-/steketid 50 m

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 125 g kaldt smør, i terninger
  • 5 egg
  • 15 g (blad-)persille
  • 100 ml gresk yoghurt
  • nykvernet svart pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 kokte rødbeter
  • 200 g myk geitost
  • 15 g frisk basilikum
  • 10 g frisk gressløk
  • – 1 lav paiform, 26 cm, smurt
  • – foodprocessor med eltekrok

Fremgangsmåte

  • Sett i eltekroken og ha i mel, ½ ts salt, smør og 1 egg i bollen. Kjør foodprocessoren til deigen henger sammen.
  • Tilsett 1–2 ss kaldt vann hvis deigen er for smulete. Form deigen til en kule, og dekk den til med plastfolie. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Hakk ¾ av persillen. Pisk 4 egg sammen med yoghurten, og krydre med salt og en god porsjon svart pepper og spisskummen. Rør inn hakket persille. Dra skallet av rødbetene, og skjær hver av dem i 6 deler.
  • Forvarm ovnen til 200 °C. Kjevle ut deigen på et melet underlag til en tynn leiv med en diameter på 30 cm. Legg deigen i paiformen, trykk ned langs kanten, og skjær vekk eventuell overflødig deig. Hell eggeblandingen over paibunnen, og legg rødbetene i en sirkel. Smuldre geitosten over, og krydre med litt mer svart pepper.
  • Sett paiformen på rillen under den midterste i ovnen, og stek paien i 40–45 minutter til den har fått en gyllen farge. Grovhakk og bland resten av urtene. Ta paien ut av ovnen og la den hvile i 5 minutter.
  • Legg en stor håndfull urter midt på paien, eller skjær opp paien og legg en porsjon av urteblandingen på hvert stykke.
  • Tilberedningstid 50 minutter + 30 minutter i kjøleskapet.
Velsmakende pai med rødbeter og geitost