Consumer
Produkter

Kyllinglasagne

Kyllinglasagne

En sann fristelse

Porsjoner 1 p, Koke-/steketid 60 m

Ingredienser

  • Til ostesausen:
  • ½ l melk
  • 2 ss smør
  • muskatnøtt
  • salt
  • pepper
  • 150 g parmesan
  • Til lasagnen:
  • 250 g kyllingbryst
  • 1 pakke lasagneplater (500 g)
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 tomater, flådde og uten frø
  • 10 grønne oliven
  • 250 g mozzarella, skivet
  • svart pepper

Fremgangsmåte

  • Ostesausen: Varm opp melken i en kjele (ikke la den koke). Smelt smøret og rør inn melet i en annen kjele. Rør raskt i ca. 2 minutter, ta kjelen vekk fra varmen, og tilsett melken. Rør hele tiden til sausen er blitt tykk og jevn.
  • Krydre med en klype muskatnøtt, salt og pepper, og la sausen koke på svak varme i 2 minutter. Ta kjelen vekk fra varmen, og rør inn to tredjedeler av parmesanen. Sett til side.
  • Lasagnen: Forvarm ovnen til 180 °C. Kok kyllingen mør i vann tilsatt de krydderne du liker best, i ca. 10 minutter. La den avkjøles i vannet før du heller det av. Sett kuttekniven i foodprocessoren, og del kyllingen i tykke biter. Sett til side.
  • Bruk deretter kannen og kuttekniven til foodprocessoren, og hakk løk, hvitløk, tomater, persille og oliven hver for seg. Sauter smøret og hvitløken i en kjele, og tilsett så kylling, tomater, oliven og persille. Kokes på svak varme. Sett til side.
  • Legg ostesaus, kylling og mozarella lagvis i en ovnsfast glassform. Avslutt med ostesaus på toppen.
  • Dryss ost på toppen, og stek lasagnen i 25 minutter.
  • Tilberedningstid 1 time
Kyllinglasagne