Consumer
Produkter

Søte og deilige donuts

Søte og deilige donuts

Polsk stolthet

Porsjoner 1 p, Tilberedelsestid: 45 m,

Ingredienser

  • 125 ml helmelk
  • 10 g fersk gjær
  • 50 g sukker
  • 450 g hvetemel
  • 75 g romtemperert smør
  • 8 eggeplommer
  • 25 g skåldede mandler
  • 100 g rosesyltetøy
  • ½ ts salt
  • 3 l vegetabilsk olje til steking

Fremgangsmåte

  • Hell lunken melk i en bolle, tilsett gjær og en skje sukker, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett ¼ av melet, rør til deigen er jevn, strø mel over, dekk til med et kjøkkenhåndkle, og sett den til heving på et lunt sted i 45 minutter.
  • Slik lager du fyllet: Bland rosesyltetøyet og mandlene. Ha eggeplommene sammen med sukker og vaniljesukker i en bolle over en kasserolle med varmt vann, og rør sakte til sukkeret har smeltet (det bør være lunkent, ikke varmt).
  • Hell eggeplommeblandingen i foodprocessorbollen med stålkniven, tilsett gjærblandingen, salt og resten av melet. Rør til deigen er jevn og blank. Tilsett smøret, og rør til alt er godt blandet.
  • Dekk til med et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 2 timer). Slå deigen sammen med knyttnevene for å få ut luften.
  • Slik former du donuter: Kjevle ut deigen til den er 1 cm tykk, bruk en kakeform og stikk ut to sirkler som er ca. 6 cm i diameter for hver donut. Legg en skje med fyll i midten. Klem sirklene godt sammen, og legg dem på et brett. Strø litt mel over. Dekk til donutene og la dem heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
  • Hell i mellomtiden oljen i en frityrgryte, og varm den opp. Kontroller med litt deig om oljen er klar, og stek donutene. Klapp dem tørre på et tørkepapir etter stekingen. Pynting: Strø melis over, eller dekk med glasur. Når du har tatt på glasur, kan du pynte med rosiner og ristede mandelflak (valgfritt).
  • Tilberedningstid: 45 minutter + 2 timer og 45 minutter til heving
Søte og deilige donuts