Hell lunken melk i en bolle, tilsett gjær og en skje sukker, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett ¼ av melet, rør til deigen er jevn, strø mel over, dekk til med et kjøkkenhåndkle, og sett den til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Slik lager du fyllet: Bland rosesyltetøyet og mandlene. Ha eggeplommene sammen med sukker og vaniljesukker i en bolle over en kasserolle med varmt vann, og rør sakte til sukkeret har smeltet (det bør være lunkent, ikke varmt).
Hell eggeplommeblandingen i foodprocessorbollen med stålkniven, tilsett gjærblandingen, salt og resten av melet. Rør til deigen er jevn og blank. Tilsett smøret, og rør til alt er godt blandet.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 2 timer). Slå deigen sammen med knyttnevene for å få ut luften.
Slik former du donuter: Kjevle ut deigen til den er 1 cm tykk, bruk en kakeform og stikk ut to sirkler som er ca. 6 cm i diameter for hver donut. Legg en skje med fyll i midten. Klem sirklene godt sammen, og legg dem på et brett. Strø litt mel over. Dekk til donutene og la dem heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Hell i mellomtiden oljen i en frityrgryte, og varm den opp. Kontroller med litt deig om oljen er klar, og stek donutene. Klapp dem tørre på et tørkepapir etter stekingen. Pynting: Strø melis over, eller dekk med glasur. Når du har tatt på glasur, kan du pynte med rosiner og ristede mandelflak (valgfritt).
Tilberedningstid: 45 minutter + 2 timer og 45 minutter til heving