Consumer
Produkter

Sachertorte

Sachertorte

En sjokoladedrøm

Porsjoner 8 p, Tilberedelsestid: 30 m, Koke-/steketid 60 m

Ingredienser

  • 6 eggehviter
  • 160 g sukker
  • 240 g mørk sjokolade (70 % kakao)
  • 240 g smør (romtemperert)
  • 5 eggeplommer
  • 1 ss vaniljesukker eller 1 ts vaniljeessens
  • ½ glass aprikossyltetøy
  • rund springform (24 cm)

Fremgangsmåte

  • Alle ingrediensene bør ha romtemperatur. Pisk eggehvitene stive, men ikke tørre, i bollen til foodprocessoren. Tilsett sukkeret langsomt mens maskinen går. Ha det over i en stor bolle, og sett til side.
  • Smelt sjokoladen i en bolle over en kjele med kokvarmt vann (bollen skal ikke være i kontakt med vannet). Rør smøret hvitt og luftig i blandebollen ved hjelp av kniven i rustfritt stål. Tilsett sjokoladen i smøret mens maskinen går. Tilsett eggeplommene til blandingen er jevn, ha i vaniljesukker, og miks på nytt.
  • Hell sjokoladerøren over i en bolle, og brett eggehvitene forsiktig inn. Tilsett melet litt og litt ved å bruke intervallbryteren. Ikke rør for lenge.
  • Forvarm ovnen til 180 °C. Smør springformen, og strø den med mel. Hell røren i formen og stek 1 time i ovnen.
  • Ta ut og avkjøl kaken før du deler den i to lag. Smør aprikossyltetøy på oversiden av hver del, legg dem oppå hverandre, og dekk hele kaken med sjokoladeglasur.
  • Til glasuren: Smelt sjokoladen, og varm opp melken og fløten. Rør glasuren sammen, og pynt kaken.
  • Tilberedningstid 30 minutter + 60–70 minutter i ovnen
Sachertorte