Consumer
Produkter

Marengs med sitronmascarpone og røde frukter

Marengs med sitronmascarpone og røde frukter

Søt, luftig og frisk

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 25 m, Koke-/steketid 60 m

Ingredienser

  • 1 sitron
  • 2 eggehviter
  • 100 g melis
  • 125 g mascarpone
  • 2–3 ss limoncello (italiensk sitronlikør) eller vodka
  • 200 g kirsebær eller bringebær
  • – stekebrett dekket med bakepapir
  • – foodprocessor med visp

Fremgangsmåte

  • Vask sitronen og riv halvparten av skallet fint. Forvarm ovnen til 125 °C.
  • Sett vispen i foodprocessoren, tilsett ½ ts salt i eggehvitene, og pisk dem nesten stive. Tilsett melisen i 3 omganger, og pisk videre til eggehvitene har stivnet og er blitt blanke.
  • Legg eggehvitene på stekebrettet i 4 ca. 2 cm høye topper. Lag en liten grop midt i hver topp med baksiden av en skje, og stek marengsene i omtrent 1 time til de er blitt tørre og harde utenpå.
  • Slå av ovnen, og la døren stå på gløtt til marengsene er helt avkjølte. Ta marengsene forsiktig av stekebrettet, og oppbevar dem i en lufttett beholder.
  • Pisk mascarponen til den har fått en kremaktig konsistens, og tilsett likør og sitronskall. Fyll marengsene med sitronmascarpone rett før servering, og garner med fruktene.
  • TIPS: 1) Gni bollen og vispen med litt salt eller sitronjuice for å være sikker på at det ikke finnes noe fett igjen. 2) Bruk en kakesprøyte med en stor, glatt tut til å klemme ut marengsen på stekebrettet. 3) Erstatt mascarponen med ricotta hvis du vil ha mindre fett. 4) Marengsene holder seg i opptil en uke hvis du oppbevarer dem i en lufttett beholder.
  • Tilberedningstid 25 minutter (+ 1 time i ovnen)
Marengs med sitronmascarpone og røde frukter