2–3 ss limoncello (italiensk sitronlikør) eller vodka
200 g kirsebær eller bringebær
– stekebrett dekket med bakepapir
– foodprocessor med visp
Fremgangsmåte
Vask sitronen og riv halvparten av skallet fint. Forvarm ovnen til 125 °C.
Sett vispen i foodprocessoren, tilsett ½ ts salt i eggehvitene, og pisk dem nesten stive. Tilsett melisen i 3 omganger, og pisk videre til eggehvitene har stivnet og er blitt blanke.
Legg eggehvitene på stekebrettet i 4 ca. 2 cm høye topper. Lag en liten grop midt i hver topp med baksiden av en skje, og stek marengsene i omtrent 1 time til de er blitt tørre og harde utenpå.
Slå av ovnen, og la døren stå på gløtt til marengsene er helt avkjølte. Ta marengsene forsiktig av stekebrettet, og oppbevar dem i en lufttett beholder.
Pisk mascarponen til den har fått en kremaktig konsistens, og tilsett likør og sitronskall. Fyll marengsene med sitronmascarpone rett før servering, og garner med fruktene.
TIPS: 1) Gni bollen og vispen med litt salt eller sitronjuice for å være sikker på at det ikke finnes noe fett igjen. 2) Bruk en kakesprøyte med en stor, glatt tut til å klemme ut marengsen på stekebrettet. 3) Erstatt mascarponen med ricotta hvis du vil ha mindre fett. 4) Marengsene holder seg i opptil en uke hvis du oppbevarer dem i en lufttett beholder.