Consumer
Produkter

Sjokolademuffins med glasur

Sjokolademuffins med glasur

For dem som elsker sjokolade

Porsjoner 1 p, Koke-/steketid 60 m

Ingredienser

  • 250 g melis
  • Til muffinsene:
  • 200 g sukker
  • 3 ss kakaopulver
  • 200 g mel
  • Til glasur:
  • 200 g mykt smør
  • 1 eggehviter
  • 1 ss appelsinjuice
  • - 24 muffinsformer
  • 200 g hakket, mørk sjokolade (med hasselnøtter)
  • 4 egg

Fremgangsmåte

  • 'Forvarm ovnen til 160 °C. Sett eltekrok i kjøkkenmaskinen. Ha smør og sukker i bollen og rør hvitt. Knekk et og et egg i en kopp og hell dem gjennom hullet i lokket mens kjøkkenmaskinen går.
  • a i vekselvis kakaopulver og mel i 3 omganger sammen med en klype salt. Bland godt mellom hver omgang. Ha til slutt i sjokoladen og bland alt. Fyll røren i muffinsformer og stek kakene midt i ovnen i 25 minutter til de er gylne. Avkjøl. Vask bollen og monter vispen i kjøkkenmaskinen.
  • ilsett melis, eggehvite og appelsinjuice i bollen og la motoren gå til du har en glinsende glasur. Smør kakene med glasur, dekorer med appelsinskall og sett dem i 1 time i kjøleskapet.
  • TIPS: Du kan hakke sjokoladen fint i kjøkkenmaskinen ved å bruke hakkekniven. Husk at du først må brekke sjokoladen i biter. Tilberedelse: 1 minutter + 1 time i kjøleskapet
Sjokolademuffins med glasur