1
0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Philips Opskrifter

    Honning- og sitronstekt kylling

    Honning- og sitronstekt kylling

    Til alt fra gresskarsuppe til sunne smoothier. En stavmikser fra Philips er et hendig hjelpemiddel som gjør matlagningen enklere. Se våre oppskrifter.

    Porsjoner 3-4, Tilberedelsestid: 60 min., Koke-/steketid 90 min.

    Ingredienser

    • Fyll:
    • 1 kylling (ca. 1,5 kg)
    • 2 ss olivenolje
    • 2 rødløk, skrellet
    • 1 grønn squash
    • 1 gul squash
    • 1 søtt eple
    • 2 aprikoser
    • 2 fedd finhakket hvitløk
    • Frisk timian, hakket
    • Nykvernet Himalaya-salt, pepper etter smak
    • Marinade:
    • 200 g honning
    • Saften fra 1 stor sitron
    • 2 ss olivenolje
    • Salt og nykvernet pepper

    Fremgangsmåte

    • 1. Skjær grønnsakene du skal bruke som fyll, i biter som er små nok til at de kan legges i MultiChopper.
    • 2. Bruk den ekstra store hakkeren med MultiChopper-tilbehøret til å hakke hver av ingrediensene til fyllet i små biter. Legg dem i en bolle og bland dem med 2 ss olivenolje. Krydre med salt og pepper.
    • 3. Rett før du skal steke den, fyller du kyllingen med fyllet. Ikke ha i for mye. Hvis du har fyll til overs, kan du steke det i ovnen på 170 °C i en lett smurt ildfast form i 30 minutter.
    • 4. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett kyllingen i den forvarmede ovnen, og stek den i 10 minutter.
    • 5. Varm honningen med sitronsaft i en kjelen over lav/middels varme, og krydre med salt og pepper.
    • 6. Sett stekeovnen ned til 175 °C. Pensle kyllingen med honning- og sitronmarinade, og sett den tilbake i ovnen. Stek i ytterligere 90 minutter, eller omtrent 20 minutter per halvkilo.
    • 7. Hver halvtime pensler du kyllingen med honningmarinaden til du har brukt opp all marinaden.
    • 8. Kyllingen skal være gjennomstekt etter omtrent 90 minutter.
    • 9. Pynt med finhakket persille
    • Tips: Kjernetemperaturen i kyllingen bør være 77 °C i brystkjøttet og 85 °C i lårkjøttet hvis du bruker et steketermometer. Det kan ta lengre tid å steke en fylt kylling. Hvis du ikke har et termometer, er kyllingen ferdig når saften fra kyllingen er klar og helt uten spor av rosa.
    Honning- og sitronstekt kylling