Consumer
Produkter

Mandelsuppe med steinsopp

Mandelsuppe med steinsopp

Fyldig og delikat

Porsjoner 4 p, Koke-/steketid 45 m

Ingredienser

  • 100 g mandler, skåldede
  • 4 ss olje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 skiver tørt hvitt brød, i smuler
  • 750 ml kyllingkraft (fra buljongterning)
  • 250 ml hvitvin
  • 200 g steinsopp, i skiver
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • nykvernet svart pepper
  • – foodprocessor med kniv

Fremgangsmåte

  • Rist mandlene i 3–4 minutter i en stekepanne, og avkjøl.
  • Stek løk og hvitløk i 2 ss olje til de blir matte (pass på så de ikke får farge, slik at suppen blir lekkert lysegul). Tilsett brød og mandler i pannen, og stek i et par minutter. La blandingen avkjøles noe.
  • Sett kniven i foodprocessoren før du tilsetter mandelblandingen og 50 ml kyllingkraft. Mal mandlene, og ha dem oppi en tykkbunnet suppegryte. Tilsett resten av kraften og vinen, kok opp, og la det småkoke i 15 minutter.
  • Varm opp resten av oljen og stek steinsoppskivene på begge sider til de er brune og sprø. Smak til med salt og pepper.
  • Server suppen i dype tallerkener, sammen med steinsoppskivene og et dryss av persille.
  • Tilberedningstid 45 minutter
Mandelsuppe med steinsopp