Consumer
Produkter

Kald vårløksuppe med blåmuggost

Kald vårløksuppe med blåmuggost

Delikat og krydret på samme tid

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 30 m, Koke-/steketid 30 m

Ingredienser

  • 500 g poteter
  • 50 g blåmuggost (for eksempel gorgonzola)
  • 2 ss sjalottløk fint hakket
  • 100 ml fløte
  • 2 ss olivenolje
  • 6 vårløk
  • 1 liter kyllingbuljong

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok dem i kyllingbuljong i 15-20 minutter. Vask og hakk vårløk. Varm olivenolje i en stekepanne og surr vårløken ved høy varme til de er gyllne. Smak til med krydder. Avkjøl i noen minutter (væsken bør ikke overstige 80 °C).
  • Purer potetene med buljong og vårløk i blenderen på ful styrke i minst 1 minutt. Tilsett kald fløte i blenderen for å kjøre suppen silkemyk.
  • Avkjøl i minst 2 timer; denne suppen serveres kald. Rør godt før servering. Smak til med krydder. Dryss over gressløk og smuldret blåmuggost. Tilberedelse: 30 minutter + 2 timer i kjøleskapet
Kald vårløksuppe med blåmuggost