Personvernerklæring for NutriU


Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 12. desember 2018.

NutriU («App») gir deg tilpassede ernæringstjenester, skaper et fellesskap der du kan dele matlagingsrelatert innhold og gjør det mulig for deg å følge andre medlemmer i fellesskapet med lignende interesser over hele verden («Tjenester»). Appen bruker personlige opplysninger som samles inn av eller behandles i appen, inkludert personlige opplysninger som behandles av et Philips-kjøkkenapparat som du bestemmer deg for å sammenkoble med Appen (for eksempel en Philips-hurtigmikser) («Enhet»).

Formålet med denne personvernerklæringen er å hjelpe deg med å forstå personvernpraksisen vår når du bruker tjenestene våre, inkludert hvilke opplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi gjør med dem, samt hva dine individuelle rettigheter er. Denne personvernerklæringen gjelder personopplysninger som samles inn av eller behandles i Appen, som kontrolleres av eller er under kontrollen til Philips Consumer Lifestyle B.V. eller noen av dets tilknyttede selskaper eller datterselskaper («Philips», «vår», «vi» eller «oss»).
 

Les også merknaden vår om informasjonskapsler og vilkår for bruk, som beskriver vilkårene for bruk av Tjenestene våre.

Hvilke personlige opplysninger som samles inn, og til hvilke formål

Vi mottar eller innhenter personlige opplysninger, slik det beskrives nedenfor, når vi tilbyr tjenestene våre, inkludert når du får tilgang til, laster ned og installerer Appen.

Sensitive personlige opplysninger

Vi kan samle inn fenotypiske opplysninger som vekt og høyde og det fysiske aktivitetsnivået ditt for å gi deg tilpassede ernæringstjenester, inkludert råd og tips. Før vi samler inn sensitive opplysninger, informerer vi deg og ber om ditt uttrykkelige samtykke i henhold til artikkel 9.2.a. av forordning (EU) 2016/679.
 

Annet enn det som er angitt ovenfor, ber vi deg om ikke å sende eller avsløre sensitive personlige opplysninger (f.eks. personnummer, informasjon knyttet til rase eller etnisk opprinnelse, politiske meninger, religiøse, filosofiske eller andre overbevisninger, helse, sexliv eller seksuell orientering, biometrikk eller genetiske egenskaper, kriminell bakgrunn eller medlemskap i fagforening) til oss, i eller gjennom Appen, eller på noen andre måter.

Kontoopplysninger

Kontoopplysninger

Vi samler inn de personlige opplysningene dine når du oppretter en konto. Du kan logge inn på Appen ved hjelp av en MyPhilips-konto eller via profilen din i sosiale medier. De personlige opplysningene vi samler inn, kan inkludere fornavn, brukernavn, profilbilde, e-postadresse, kjønn, bursdag/alder, land, språk og passord.


Hvis du velger å logge inn via sosiale medier, kan de personlige opplysningene vi samler inn, inkludere den grunnleggende offentlige profilen din (for eksempel fullt/kort navn, profilbilde, identifikator, kjønn, profilkobling, fødselsdag, hjemmeside og plassering) og e-posten din. I disse tilfellene kan leverandøren av det sosiale mediet samle inn informasjon om at du bruker Appen og logger deg inn ved hjelp av kontoen på det sosiale mediet. Les personvernerklæringen fra leverandøren av det sosiale mediet (f.eks. Facebook, Google+) for å få innsikt i personvernpraksisen deres, inkludert hva slags personlige opplysninger de samler inn og hvordan de bruker, behandler og beskytter dem.
 

 • De personlige opplysningene som samles inn, brukes til å opprette og administrere kontoen din. Du kan bruke kontoen din til å logge deg sikkert inn i Appen. Hvis du oppretter en MyPhilips-konto for å logge inn i appen, sender vi deg en velkomst-e-post for å bekrefte brukernavnet og passordet ditt, kommunisere med deg om forespørslene dine, sende deg utelukkende tjenesterelaterte kunngjøringer eller sende markedsføring hvis du har oppgitt at du ønsker det. Du kan også bruke MyPhilips-kontoen til å bestille produkter eller tjenester fra Philips, delta i kampanjer eller spill, delta i aktiviteter på sosiale medier som er relatert til en Philips-kampanje (for eksempel ved å klikke Liker eller Del), og delta i produkttester eller undersøkelser.
   

Ettersom vi bruker kontoopplysningene dine for å tilby deg tjenester, anser vi denne behandlingen som nødvendig for å gjennomføre en kontrakt som du er part i, og som er lovlig under artikkel 6.1 (b), forordning (EU) 2016/679.

Les merLes mindre

Enhetsopplysninger

Når du velger å sammenkoble Appen med Enheten, samler vi inn enhetsspesifikk informasjon når du har tilgang til eller bruker enheten, inkludert det unike brukerenhetsnummeret og økts- og bruksdata, som er informasjon om bruken av enheten. Enheten registrerer også oppskrifter og ingredienser og strømmer dem til Appen. Opplysningene som samles inn, brukes til å gi deg tilpassede ernæringstjenester, inkludert råd og tips.

Ettersom enhetsopplysningene dine kun behandles når du parkobler enhetene dine med appen for å bruke tjenestene, anser vi denne behandlingen som nødvendig for å gjennomføre en kontrakt som du er part i, og som er lovlig under artikkel 6.1 (b), forordning (EU) 2016/679.

Andre oppgitte opplysninger

Andre oppgitte opplysninger

Disse opplysningene inneholder en profil som består av navnet/kallenavnet ditt, en kort beskrivelse av deg selv, hjemlandet ditt, innhold du har skapt og merket som favoritt, og andre profiler du følger. I tillegg inneholder disse opplysningene de private innstillingene dine, inkludert dine foretrukne mattyper, enhetssystem og Enhetene du eier.

 

 • Opplysningene som samles inn, brukes til å gjøre deg en del av et fellesskap som deler matlagingsrelatert innhold og gjør det mulig å følge andre medlemmer i fellesskapet med liknende interesser. De private innstillingene brukes i kombinasjon med aktiviteten din i det sosiale fellesskapet til å gi deg en tilpasset opplevelse av Appen ved å presentere innhold som er mest relevant for deg. Dette gjør vi ved å analysere opplysningene som er samlet inn og bruke spesifikke anbefalinger og filtreringsalgoritmer.
 • I noen land inneholder Tjenestene funksjonen «Fellesskap», som gjør at du kan se oppskrifter fra andre medlemmer i landet du bor i, samt dele egne oppskrifter. Som en del av Fellesskapsfunksjonen (i) kan du enkelt se maten du foretrekker, samt enhetsmodellen(e) (f.eks. typen AirFryer-modell), og (ii) andre brukere kan se brukernavnet, landet, bildet og forbindelsene dine i Appen og oppskriftene du lagrer i Appen. Appen varsler deg når Fellesskapsfunksjonen er aktivert i landet du bor i.
   

Ettersom vi bruker de andre oppgitte opplysningene dine for å kunne tilby deg tjenester, anser vi denne behandlingen som nødvendig for å gjennomføre en kontrakt som du er part i, og som er lovlig under artikkel 6.1 (b), forordning (EU) 2016/679.

Les merLes mindre
Informasjonskapsler

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler, etiketter eller lignende teknologier (informasjonskapsler) for å betjene, gi, forbedre, forstå og tilpasse tjenestene våre. Informasjonskapsler gjør det mulig for oss å gjenkjenne mobilenheten din og samle inn de personlige opplysningene dine, inkludert enhetsnummeret ditt, IP-adressen til mobilenheten din, typen mobilnettleser eller operativsystem du bruker, økt- og bruksdata eller tjenesterelatert ytelsesinformasjon, som er informasjon om bruken av appen.

 

Før vi bruker informasjonskapsler, ber vi deg om ditt samtykke til dette. Hvis du vil ha mer informasjon om bruken av informasjonskapsler i denne Appen, kan du lese merknaden vår om informasjonskapsler som du finner i Appens personverninnstillinger.

Les merLes mindre

Kundestøtte

Når du trenger kundestøtte, kan du gi oss informasjon om bruken av tjenestene våre, inkludert samspillet ditt med Philips, og hvordan vi kontakter deg, slik at vi kan gi den nødvendige kundestøtten. Vi drifter og leverer tjenestene våre, inkludert kundestøtte, og forbedrer, fikser og tilpasser tjenestene våre. Vi bruker også informasjonen din til å svare deg når du kontakter oss.
 

Vi anser behandlingen av kundestøtteopplysningene dine som nødvendig for å gjennomføre en kontrakt som du er part i, og som er lovlig under artikkel 6.1 (b), forordning (EU) 2016/679.

Kombinerte opplysninger

Kombinerte opplysninger

Vi kan kombinere de personlige opplysningene dine, inkludert kontodata, andre oppgitte opplysninger, enhetsdata, informasjonskapsler, med opplysninger samlet inn under ditt samspill med og bruk av Philips' digitale kanaler, for eksempel sosiale medier, nettsteder, e-post, apper og tilkoblede produkter, inkludert IP-adressene dine, informasjonskapsler, informasjon om den mobile enheten, kommunikasjon du klikker eller trykker på, opplysninger om sted og nettsteder du besøker.

 

De kombinerte opplysningene analyseres og brukes til å levere tilpassede Tjenester til deg, inkludert tilpassede ernæringstjenester. Du kan bli del av et fellesskap som deler matlagingsrelatert innhold der det er mulig å følge andre medlemmer i fellesskapet med liknende interesser. Det hjelper oss også med å forbedre innholdet, funksjonaliteten og brukervennligheten til Appen, Enheten(e) og Tjenestene, i tillegg til å kunne utvikle nye produkter og tjenester. I dette tilfellet vurderer vi behandlingen av de kombinerte opplysningene som basert på en legitim interesse av Philips, og som er lovlig i henhold til artikkel 6.1. (F) forskrift (EU) 2016/679.
 

Hvis du velger å motta salgsfremmende kommunikasjon om Philips’ produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer som kan være relevante for deg basert på preferanser og oppførsel på Internett, kan vi sende deg markedsføringsinformasjon og salgsfremmende kommunikasjon via e-post, telefon og andre digitale kanaler. For å kunne tilpasse kommunikasjonen til preferansene dine og atferden din og gi deg en mer relevant og personlig opplevelse kan vi analysere de kombinerte opplysningene dine. Vi ber deg om samtykke før vi sender deg kampanjekommunikasjon.

Les merLes mindre

Tillatelser

Når appen trenger tillatelse til å få tilgang til sensorene på den mobile enheten din (f.eks. kamera, Wi-Fi, geolokalisering eller Bluetooth) eller andre opplysninger (f.eks. bilder, avtaler eller kontakter) i forbindelse med Tjenestene, vil vi be om samtykket ditt.
 

 • Vi bruker bare slike opplysninger når det er nødvendig for å gi deg Tjenestene, og bare etter at du har gitt samtykket ditt. Dette kan være tilfelle når du sammenkobler enheten(e) med Appen via Bluetooth.

 • Noen ganger er tillatelsen et teknisk forhåndskrav fra operativsystemer på mobile enheter. Da ber Appen om tilgang til sensorer eller opplysninger, men vi innhenter ikke slike opplysninger hvis det ikke kreves for å levere Tjenestene til deg, og bare etter at du har gitt samtykke.
Tredjeparter
Hvem deler vi de personlige opplysningene med?


Philips kan videreformidle dine personlige opplysninger til tredjeparts tjenesteleverandører, forretningspartnere eller andre tredjeparter i henhold til denne personvernerklæringen og/eller gjeldende lov.


Data about your interactions and usage of the Philips digital channels such as social media, websites, emails, apps and connected product. This data may include: IP address, cookies, device information, communications you click on or tap, location details, websites you visit.

IT Providers

These providers deliver the necessary hardware, software, networking, storage, transactional services and/or related technology required to run the App or the services provided.

 
Spacer
 

Cloud Providers

These providers deliver data storage services. Philips is committed to store your personal data in your region, with cloud services in Europa, USA, Latin-Amerika, Tokyo, Sydney eller Kina.

 
Spacer
 

NutriU service service Providers

These providers deliver specific services for NutriU service such ascalculating heart-age, providing coaching (only for apps that use coaching).

 
 
 

Payment

These providers handle financial data in relation to online purchases, your program fee.

IT Providers

These providers deliver the necessary hardware, software, networking, storage, transactional services and/or related technology required to run the App or the services provided.

 
Spacer
 

Cloud Providers

These providers deliver data storage services. Philips is committed to store your personal data in your region, with cloud services in Europa, USA, Latin-Amerika, Tokyo, Sydney eller Kina.

 
Spacer
 

NutriU service service Providers

These providers deliver specific services for NutriU service such ascalculating heart-age, providing coaching (only for apps that use coaching).

 
 
 

Payment

These providers handle financial data in relation to online purchases, your program fee.

IT Providers

These providers deliver the necessary hardware, software, networking, storage, transactional services and/or related technology required to run the App or the services provided.

 
Spacer
 

Cloud Providers

These providers deliver data storage services. Philips is committed to store your personal data in your region, with cloud services in Europa, USA, Latin-Amerika, Tokyo, Sydney eller Kina.

 
Spacer
 

NutriU service service Providers

These providers deliver specific services for NutriU service such ascalculating heart-age, providing coaching (only for apps that use coaching).

 
 
 

Payment

These providers handle financial data in relation to online purchases, your program fee.

IT Providers

These providers deliver the necessary hardware, software, networking, storage, transactional services and/or related technology required to run the App or the services provided.

 
Spacer
 

Cloud Providers

These providers deliver data storage services. Philips is committed to store your personal data in your region, with cloud services in Europa, USA, Latin-Amerika, Tokyo, Sydney eller Kina.

 
Spacer
 

NutriU service service Providers

These providers deliver specific services for NutriU service such ascalculating heart-age, providing coaching (only for apps that use coaching).

 
 
 

Payment

These providers handle financial data in relation to online purchases, your program fee.

IT Providers

These providers deliver the necessary hardware, software, networking, storage, transactional services and/or related technology required to run the App or the services provided.

 
Spacer
 

Cloud Providers

These providers deliver data storage services. Philips is committed to store your personal data in your region, with cloud services in Europa, USA, Latin-Amerika, Tokyo, Sydney eller Kina.

 
Spacer
 

NutriU service service Providers

These providers deliver specific services for NutriU service such ascalculating heart-age, providing coaching (only for apps that use coaching).

 
 
 

Payment

These providers handle financial data in relation to online purchases, your program fee.

IT Providers

These providers deliver the necessary hardware, software, networking, storage, transactional services and/or related technology required to run the App or the services provided.

 
Spacer
 

Cloud Providers

These providers deliver data storage services. Philips is committed to store your personal data in your region, with cloud services in Europa, USA, Latin-Amerika, Tokyo, Sydney eller Kina.

 
Spacer
 

NutriU service service Providers

These providers deliver specific services for NutriU service such ascalculating heart-age, providing coaching (only for apps that use coaching).

 
 
 

Payment

These providers handle financial data in relation to online purchases, your program fee.

NutriU service service Providers

These providers deliver specific services for NutriU service such ascalculating heart-age, providing coaching (only for apps that use coaching).

NutriU service service Providers

These providers deliver specific services for NutriU service such ascalculating heart-age, providing coaching (only for apps that use coaching).

Les merLes mindre

Tjenesteleverandører

Vi arbeider med tredjeparts tjenesteleverandører som hjelper oss med å drifte, tilby, forbedre, forstå, tilpasse, støtte, og markedsføre tjenestene våre.
 

Vi kan dele de personlige opplysningene dine med følgende tjenesteleverandører:

 • IT- og nettskyleverandører
  Disse tjenesteleverandørene leverer nødvendig maskinvare, programvare, nettverk, lagringsplass, transaksjonstjenester og/eller tilhørende teknologi som kreves for å kjøre appen eller tjenestene.
Philips krever at tjenesteleverandørene gir et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for de personlige opplysningene dine som ligner det nivået vi tilbyr. Vi krever at tjenesteleverandørene våre kun behandler de personlige opplysningene dine i samsvar med våre instruksjoner og kun for de spesifikke formålene nevnt ovenfor, at de kun har tilgang til et minimum av opplysningene de trenger for å levere en bestemt tjeneste og at de beskytter sikkerheten til dine personlige opplysninger.

Andre tredjeparter

Philips kan også samarbeide med tredjeparter som behandler dine personlige opplysninger for egne formål. Hvis Philips deler personlige opplysninger med tredjeparter som bruker dine personlige opplysninger for sine egne formål, vil Philips sørge for å informere deg og/eller innhente samtykket ditt i samsvar med gjeldende lover, før vi deler dine personlige opplysninger. I dette tilfellet bør du lese personvernerklæringene deres nøye, ettersom de informerer om personvernspraksisen sin, inkludert hva slags personlige opplysninger de samler inn og hvordan de bruker, behandler og beskytter dem.

 

Philips selger noen ganger en bedrift eller en del av en bedrift til et annet selskap. En slik overføring av eierskap kan innebære at de personlige opplysningene dine som er direkte relatert til den aktuelle bedriften, overføres til kjøpsselskapet. Alle våre rettigheter og forpliktelser i henhold til vår personvernerklæring kan fritt overføres av Philips til våre tilknyttede selskaper, i forbindelse med fusjon, oppkjøp, restrukturering eller salg av eiendeler, eller som følge av lov eller på annen måte, og vi kan overføre de personlige opplysningene dine til alle våre tilknyttede selskaper, etterfølgende enheter eller nye eiere.

Les merLes mindre

Overføringer på tvers av landegrenser

De personlige opplysningene dine kan lagres og behandles i et hvilket som helst land der vi har fasiliteter eller hvor vi engasjerer tjenesteleverandører, og ved å bruke tjenestene godtar du overføring av eventuelle opplysninger til land utenfor bostedslandet ditt, som kan ha databeskyttelsesregler som er forskjellige fra reglene i landet du bor i. Under visse omstendigheter kan domstoler, rettshåndhevende organer, reguleringsorganer eller sikkerhetsmyndigheter i disse andre landene ha rett til å få tilgang til de personlige opplysningene dine.

 

Hvis du befinner deg i EØS, kan de personlige opplysningene dine overføres til våre tilknyttede selskaper eller tjenesteleverandører i ikke-EØS-land som EU-kommisjonen mener har et tilfredsstillende nivå av databeskyttelse i henhold til EØS-standarder (den fullstendige listen over disse landene er tilgjengelig her http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm). For overføringer fra EØS-land til land som ikke anses å ha tilfredsstillende nivå av databeskyttelse av EU-kommisjonen, slik som USA, har vi fått på plass tilstrekkelige tiltak, som våre Bindende selskapsregler for opplysninger om kunde, leverandør og forretningspartner og/eller standard avtalefestede klausuler vedtatt av EU-kommisjonen for å beskytte de personlige opplysningene dine. Du kan få en kopi av disse tiltakene ved å følge koblingen ovenfor eller ved å kontakte privacy@philips.com.

Les merLes mindre

Hvor lenge beholder vi opplysningene dine?

Vi beholder de personlige opplysningene dine så lenge som nødvendig eller tillatt i lys av formålet/formålene som opplysningene ble samlet inn for. Kriteriene som blir brukt for å bestemme lagringsperioden inkluderer: (i) hvor lenge du bruker appen og tjenestene, (ii) hvorvidt vi er underlagt en juridisk forpliktelse, eller (iii) om lagringen er tilrådelig i lys av vår juridiske stilling (for eksempel i henhold til gjeldende vedtekter om begrensninger, rettstvister eller forskriftsmessige undersøkelser).

Dine valg og rettigheter

Dine valg og rettigheter

Hvis du vil sende inn en forespørsel om å få tilgang til, rette, slette, begrense eller protestere på behandling av personlige opplysninger som du tidligere har gitt oss, eller hvis du vil sende inn en forespørsel om å motta en elektronisk kopi av de personlige opplysningene dine for å overføre dem til et annet selskap (i den grad denne retten til dataoverførbarhet er gitt til deg etter gjeldende lov), kan du kontakte oss på privacy@philips.com. Vi vil svare på forespørselen din i samsvar med gjeldende lov.

 

I forespørselen din må du klargjøre hvilke personlige opplysninger du ønsker å få tilgang til, rette, slette, begrense eller motsette deg behandling av. For din egen beskyttelse kan vi bare behandle forespørsler angående personlige opplysninger som er knyttet til kontoen din, e-postadressen din eller annen kontoinformasjon som du bruker til å sende oss en forespørsel, og vi må bekrefte identiteten din før vi kan behandle forespørselen. Vi vil prøve å etterkomme forespørselen din så snart det er praktisk mulig.
 

Der vi er avhengig av samtykke for å samle inn og/eller behandle de personlige opplysningene dine, kan du trekke tilbake samtykket ditt når som helst, uten at det påvirker lovligheten til behandlingen fordi du samtykket før tilbaketrekningen.
 

Vær oppmerksom på at du ved å benytte deg av (noen av) valgene og rettighetene dine, kanskje ikke lenger er i stand til å, helt eller delvis, benytte deg av tjenestene våre.

Les merLes mindre
Vi beskytter dine personlige opplysninger
Vi beskytter dine personlige opplysninger

Vi ser alvorlig på ansvaret vårt for å beskytte opplysningene du oppgir til Philips, mot utilsiktet eller uautorisert endring, tap, misbruk, avsløring eller tilgang. Philips bruker en rekke sikkerhetsteknologier, tekniske og organisatoriske tiltak for å bidra til å beskytte opplysningene dine. For dette formålet implementerer vi blant annet tilgangskontroll og bruker brannmurer og sikre protokoller.

Les merLes mindre
Spesialinformasjon til foreldre
Spesialinformasjon til foreldre

Selv om tjenestene ikke er rettet mot barn, som definert i henhold til gjeldende lov, er Philips' retningslinjer i samsvar med lovverket når det er nødvendig med tillatelse fra foreldre eller foresatte før vi innhenter, oppgir eller bruker personlige opplysninger om barn. Vi er opptatt av å ivareta personvernbehovene til barn, og vi oppfordrer foreldre og verger til å ta en aktiv rolle i barnas Internett-aktiviteter og -interesser.
 

Hvis foreldre eller foresatte blir klar over at barn har oppgitt personlige opplysninger til oss uten deres samtykke, må de ta kontakt med oss på privacy@philips.com. Hvis vi blir klar over at barn har oppgitt personlige opplysninger til oss, kommer vi til å slette disse opplysningene fra arkivet vårt.

Les merLes mindre
Lokal informasjon
Lokal informasjon: Personvernrettigheter i California (bare i USA)

I henhold til California Civil Code avsnitt 1798.83 kan våre kunder som bor i California, én gang i året og uten kostnad, få informasjon fra oss om eventuelle personlige opplysninger vi har oppgitt til tredjeparter for markedsføringsformål i det foregående kalenderåret. Hvis det er aktuelt, vil informasjonen omfatte en liste over kategorier av personlige opplysninger som ble delt, og navn og adresser til alle tredjeparter som vi delte opplysningene med i foregående kalenderår. Hvis du bor i California og ønsker denne informasjonen, kan du sende en e-post til http://www.philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback.html

Les merLes mindre
Endringer i denne personvernerklæringen
Endringer i denne personvernerklæringen

Tjenestene våre kan endres fra tid til annen uten forvarsel. Derfor forbeholder vi oss retten til å endre eller oppdatere denne personvernerklæringen. Når vi oppdaterer denne personvernerklæringen, oppdaterer vi også datoen øverst i denne personvernerklæringen.
 

Vi oppfordrer deg til å regelmessig lese gjennom de siste versjonene av denne personvernerklæringen.
 

Den nye personvernerklæringen trer i kraft umiddelbart ved offentliggjøring. Hvis du ikke godtar den nye versjonen, bør du endre preferansene dine eller vurdere å slutte å bruke tjenestene. Ved å fortsette å oppsøke eller bruke tjenestene våre etter at endringene er trådt i kraft, bekrefter du at du har fått informasjon om og samtykker i den endrede personvernerklæringen.

Les merLes mindre
Kontakt oss

Kontakt oss

Hvis du har noen spørsmål om denne personvernerklæringen eller om hvordan Philips bruker dine personlige opplysninger, kan du kontakte vår databeskyttelsesansvarlige på privacy@philips.com. Alternativt har du rett til å klage til en tilsynsmyndighet for landet ditt eller regionen din.
 

Philips Consumer Lifestyle B.V.

High Tech Campus 5, 5656 AE,

Eindhoven, Nederland