treat optimally main

Start et lykkeligere og sunnere liv.

Har du nylig blitt diagnostisert med søvnapné? Finn ressurser som vil hjelpe deg med å venne deg til behandlingen og holde motivasjonen oppe.

Forstå CPAP-apparater og -masker.
 

Behandling med CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) består av et apparat som sender en luftstrøm gjennom en slange til en ansiktsmaske for å hjelpe deg med å holde luftveiene åpne mens du sover.

 

I begynnelsen kan det være vanskelig, men ved å venne deg til søvnbehandlingen vil du oppnå bedre søvn og et sunnere liv.

treat optimally background

Masker
 

Det finnes en rekke komfortable masker som kan passe ditt individuelle behov. Masken vil dekke nesen eller ansiktet, avhengig av hvordan du puster om natten. Du kan puste naturlig med masken på. 

Puter
 

Puter gjør masken behagelig, samtidig som de skaper en forsegling som gjør at luften fra behandlingsapparatet kan holde luftveiene åpne. 

Hodeutstyr
 

Hodeutstyret holder masken på plass når du sover. Hvis du strammer for hardt til, kan behandlingsutstyret skades slik at behandlingen får redusert effekt. 

high flow second banner

Behandlingsapparater

 

CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) sender en konstant strøm av luft til halsen slik at luftveiene holder seg åpne mens du sover.

Skjerminnstillinger
 

CPAP-apparater har forskjellige innstillinger som legen kan bruke for å justere lufttrykket. Pass på at du alltid bruker den innstillingen som legen har angitt.

Slange
 

Slangen fører luften fra CPAP-apparatet til masken. Det er viktig å plassere slangen over eller gjennom enden av sengen sik at den ikke kommer i klem når du sover.

Filtre

Filtrene sørger for at du bare puster inn ren luft. Noen apparater har ett filter, mens andre har et ultrafint filter i tillegg. 

Luftstrøm
 

CPAP-apparatet skyver luften inn i slangen, gjennom masken og inn i luftveiene dine. Dette forebygger luftveiskollaps og hindrer søvnapné i å inntreffe.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.