lead lookup banner

Reis trygt med søvnapné

Ta den forfriskende søvnen du trenger med deg

 

Overalt hvor du reiser, blir søvnapnéen med deg. For å yte på ditt beste — uavhengig av om du er på jobb eller på havet — er det avgjørende at du opprettholder behandlingen hver natt. Hos Philips vet vi at god, forfriskende søvn er noe du bare ikke kan klare deg uten. Derfor gir vi deg denne informasjonen for å hjelpe deg med å få den søvnen du trenger.

Snakk med transportselskapet i forveien

Uavhengig om du skal reise til lands, til vanns eller i luften, vil hvert selskap ha sine egne regler og forskrifter. Ring selskapet minst to uker i forkant for å finne ut hva du må vite, gjøre og ta med deg. Ved behov kan legen gi deg en medisinsk attest.

Ta alltid med deg resepten din

Tapt eller skadet bagasje. Tyveri. Utstyrssvikt. Reiseuhell er alltid en mulighet. For å unngå at de avbryter søvnbehandlingen din, ber du legen din om å få en kopi av resepten for en PAP-maskin, maske, filter, slanger og luftfukter, og ha den med deg i lommeboken eller vesken.

Sjekk strømforsyningen på reisemålet

Hvis du reiser internasjonalt, kan strømuttakene ha annen spenning og helt annen form enn i Norge. PAP-apparatene kan brukes med de fleste spenningsnivåer rundt omkring i verden. For å redusere vekten, kan du reise med en universalstrømadapter som vil fungere i de fleste land. Før du reiser må du sjekke hvilke adaptere som vil fungere i landet eller regionen du reiser til.

Ta med den en skjøteledning

Strømuttak i hodeenden av sengen på hoteller er ofte vanskelige å nå, eller de er allerede i bruk til lamper og alarmer. Ta med deg en dedikert skjøteledning i PAP-bærevesken for å forenkle tilkobling av behandlingsutstyret.

Ta med deg ekstra strømforsyning

Strømbrudd kan forekomme når som helst og hvor som helst. I tillegg, på fjerntliggende reiser, er det ikke sikkert at reisemålet eller transportselskapet har elektrisk strøm til utstyret ditt. Derfor er det en god idé å alltid ha med deg et batteri som er spesielt utformet for PAP-maskinen din. Sørg også for at det er fullstendig ladet før du reiser hjemmefra og gjennom hele reisen.

Prioriter nattesøvnen

Reiser i forbindelse med jobb eller fritid kan forstyrre søvnrytmen din, og det er fort gjort å ofre nattesøvnen for å finne plass til andre nødvendige eller spennende aktiviteter. Men god, fornyende søvn er avgjørende for at du er på topp dagen etter. Forsøk å sikre deg åtte timer, og nøy deg aldri med mindre enn seks. Hvis du er på ditt livs reise er det siste du trenger å være utslitt eller irritert på grunn av for lite søvn.

video thumbnail image

“Dit jeg drar, blir CPAP med.”

 

Er du redd for å reise med apparatet ditt? Se hva erfarne brukere sier om det å reise.

DreamStation Go

DreamStation Go

 

DreamStation Go er en nøyaktig utformet PAP-reisemaskin som gjør det enkelt å få den søvnen du trenger for å yte maks.

Velge en CPAP

Slik velger du en CPAP-reisemaskin

 

CPAP-reisemaskiner er kanskje ikke så bærbare som de ser ut ved første øyekast. Få tips om hvordan du finner reisemaskinen som passer for deg.

Fly - sikkerhet på flyplassen

Svev gjennom sikkerhetskontrollen

 

Flyreiser har sine egne utfordringer for søvnapnépasienter. Her finner du spesifikke tips og råd som vil gi deg en mer problemfri flyreise.

Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.