Consumer
Produkter

Ultralette sitroncrêpes

Ultralette sitroncrêpes

Porsjoner 9+ p, Tilberedelsestid: 5 m, Koke-/steketid 20 m

Ingredienser

  • 1 sitron
  • 3 egg
  • 5 dl melk
  • 250 g siktet mel
  • En klype salt
  • Sukker
  • 0,5 dl olje
  • Liten kasserolle med diameter på 18 cm

Fremgangsmåte

  • Riv 1 ss med sitronskall.
  • Skill eggehvitene fra plommene.
  • Bland revet sitronskall, eggeplommer, melk, mel og salt til en jevn røre.
  • Bruk stavmikseren til å piske eggehvitene stive i litermålet, og vend dem godt inn i røren.
  • Varm opp kasserollen. Smør den med litt olje, og legg i en halv suppeøse med røre. Fordel røren jevnt utover i kasserollen, og stek pannekaken på begge sider til den er gyllenbrun. Gjenta til røren er brukt opp. Server crêpesene med sitron og sukker.
Ultralette sitroncrêpes