Oppskrift på delikate bakverk du kan lage med stavmikser. Her finner du i tillegg enkle oppskrifter på vannbakkels og andre bakverk du kan lage med stavmikser.
Porsjoner 10, Tilberedelsestid: 25 min., Koke-/steketid 25 min.
Ingredienser
- 100 g mel
- 100 g smør
- 200 g vann
- 200 g (4 store) egg
- 1/4 ts salt
- Fyll
- 1 pakke vaniljekrempulver
- 240 ml melk
- 240 ml kremfløte
Fremgangsmåte
- 1. Ha vaniljekrempulveret og 240 ml kald melk i en bolle. Bland det sammen med det doble miksertilbehøret i to minutter. Dekk til blandingen og sett den i kjøleskapet i minst fem minutter.
- 2. Visp kremfløten med vispen eller det doble miksertilbehøret. Vend kremen inn i vaniljekremblandingen. Dekk til og avkjøl.
- 3. Kok opp vann og smør i en stor kjele. Sett platen på middels varme, og rør mens det koker. Rør inn mel og salt. Rør godt til deigen samler seg til en ball i midten av kjelen. Ha deigen over i en stor bakebolle, og la den hvile i fem minutter. Bland så inn ett egg av gangen ved hjelp av det doble miksertilbehøret, og sørg for at hvert egg er godt innblandet før du tar i det neste. Bruk en spiseskje til å ha deigen over på et bakepapir med fem centimeter mellom hver kake.
- 4. Stek på 218° C i 25 minutter til de er gylne. Midten skal være tørr.
- 5. Når vannbakkelsene er avkjølt, kan du enten dele dem og fylle dem med vaniljekrem, eller du kan bruke en sprøytepose til å dekorere dem med vaniljekrem.