Consumer
Produkter

Sjokoladekake

Sjokoladekake

Porsjoner 6 p, Tilberedelsestid: 10 m, Koke-/steketid 25 m

Ingredienser

  • 50 g romtemperert smør
  • 50 g vanlig sukker
  • 1 egg
  • 50 g mel
  • 1 ss kakao
  • 50 g kokesjokolade i biter

Fremgangsmåte

  • Forvarm airfryer til 160 °C.
  • Bland smør og sukker i en bolle ved hjelp av en mikser i ca. 5 minutter til blandingen er lett og kremet.
  • Tilsett egget, og pisk det inn i smøret. Tilsett deretter melet, kakaopulveret og en klype med salt. Bland det godt. Til slutt tilsetter du syltetøyet, sjokoladebitene og det revne appelsinskallet og blander godt.
  • Hell røren over i kakeformen, og bruk en slikkepott for å glatte ut overflaten.
  • Sett kakeformen i stekekurven, og skyv kurven inn i airfryer. Sett timeren på 25 minutter, og stek kaken til den er brun og ferdig. Kaken er ferdig hvis du kan sette en tannpirker midt i kaken, og tannpirkeren ikke har noe deig på seg når du drar den ut.
  • La kaken avkjøles i pannen i 5 minutter. Velt deretter kaken ut på en rist for å avkjøles.
Sjokoladekake