1
Respirasjonsbehandling


Omsorg for et barn med astma

  Tillit til at barnets astma kontrolleres

   

  Det kan være skummelt og stressende å ha omsorgen for et barn med astma. Du ser dem slite med å puste når astmaen blusser opp, og beroliger dem når astmasymptomene hindrer dem i å være så aktive som de ønsker. Du lurer på om de tar medikamentene på riktig måte når du ikke er til stede.

   

  Astmakontroll kan hjelpe deg med å kontrollere barnets symptomer, slik at du kan slappe mer av, og barnet ditt kan få tilbake følelsen av å være et barn igjen.

  Spør helsepersonellet ditt om astmaprodukter som kan hjelpe barnet ditt

  helsepersonell som hjelper et barn med et astmaprodukt

  Barnets helsepersonell kan være en verdifull kilde for å forstå bruken og nytten av å ta i bruk astmabehandlingsenheter som en del av behandlingsplanen. Den praktiske veiledningen vår beskriver tjenestetypene som er tilgjengelig, slik at du kan føre diskusjonen og lære mer.

  Barnets helsepersonell kan være en verdifull kilde for å forstå bruken og nytten av å ta i bruk astmabehandlingsenheter som en del av behandlingsplanen. Den praktiske veiledningen vår beskriver tjenestetypene som er tilgjengelige, slik at du kan føre diskusjonen og lære mer.
  Barnets helsepersonell kan være en verdifull kilde for å forstå bruken og nytten av å ta i bruk astmabehandlingsenheter som en del av behandlingsplanen. Den praktiske veiledningen vår beskriver tjenestetypene som er tilgjengelige, slik at du kan føre diskusjonen og lære mer.

  InnoSpire Go
  Bærbar forstøver
  Mer tid til livet

   

  Rask, effektiv og enkel å bruke – den bærbare nettforstøveren Philips InnoSpire Go er utviklet for å redusere behandlingstiden av astma med 25 %1, slik at medisinen din kan brukes på så kort tid som fire minutter2. InnoSpire Go er liten, nesten lydløs, bærbar, diskret og kan brukes hvor som helst.

  logo for iF-designprisen
  InnoSpire Go

  Utviklet for livet ditt

  Marca de verificación
  Avgir medikamenter på så kort tid som 4 minutter2
  Marca de verificación
  Elegant, strømlinjeformet utforming og enkel betjening
  Marca de verificación
  Avgir medisinen praktisk talt lydløst – hjemme eller på farten
  Marca de verificación
  Enkel todelt konstruksjon for enkel rengjøring
  Marca de verificación
  Innebygd oppladbart batteri som gir opptil 30 behandlinger (120 minutters bruk) per opplading
  Innogo

  Innendørs luftkvalitet er viktig

  Hva er inneklima?

  Ta kontroll over inneklimaet

   

  Luften i hjemmet ditt er ofte 2–5 ganger mer forurenset enn luften utendørs.

  Dagligdagse aktiviteter – som matlaging, rengjøring og kos med kjæledyr – avgir allergener og luftforurensende stoffer i hjemmet ditt. Og siden du puster inn 24 000 ganger hver dag, kan luften i hjemmet ditt ha innvirkning på helsen din. Bedre luftkvalitet bidrar til å forhindre eller lindre allergier, astma og luftveisplager, så vi alle kan puste litt lettere. 

   

  Philips' løsninger for bedre luftkvalitet fjerner fire viktige faktorer som påvirker inneklimaet og kan forårsake astmaanfall:

   

  PM 2.5 – mikroskopiske luftforurensende stoffer som ofte kan forårsake astmaanfall.

  Allergener – for eksempel pollen som kommer fra utendørs, husstøvmidd, støv etter kjæledyr (flass) og muggsporer.

  Bakterier og virus – innånding kan forårsake influensa, forkjølelse, tuberkulose og andre infeksjoner, og kan også øke risikoen for astma.

  Høy luftfuktighet eller tørr luft – dette kan forverre allergier, astma og andre luftveisproblemer

  Hva er en luftrenser?

  Luftrensere:

  Air Purifier 2000i
  Philips luftrensere fjerner 99,97% av luftbårne allergener, inkludert pollen, husstøvmidd og allargener fra kjæledyr.
  Appen gir deg nåtidsluftskvalitet på displayet og behahndlingsråd for allergi.
  Sertifisert av myndigheter som AHAM, ECARF
  Takket være eksklusiv AeraSense-teknologi, er en partikkelsensor som oppdager en liten forandring i luften og sikrer at innstillingene til renseren er justert for å redusere luftbårne allergener.

  * Partikler mellom 0,3 og 10 mikrometer

  ** Testet på filtermediet for 1 effektiv gjennomgang ved luftstrøm på 5,33 cm/s av et tredjeparts laboratorium.

  Hva er en luftfukter?

  Luftfuktere: 

  humidifier
  Philips Luftfuktere beholder behagelige fuktighetsnivåer i hjemmet ditt, og opprettholder en konstant og jevn fuktighet mellom 40% og 60%.
  Philips' luftfukter avgir 99 % færre bakterier sammenlignet med ultrasoniske luftfuktere*** takket være den eksklusive NanoCloud-teknologien. 
  Philips' luftfuktere fordeler luftfuktigheten jevnt rundt i hele rommet.
  *** Sammenlignet med standard ultrasonisk teknologi (ikke varm tåke). Philips NanoCloud-teknologi avgir opptil 99 % færre naturlige bakterier i luften, testet i åtte uker i et 1 m3-kammer og sertifisert i en ytelsesstudie i et uavhengig laboratorium av Rabe HygieneConsult i juni 2012 (Rabe HygieneConsult 2101p_12.116).
  Hva er en luftavfukter?

  2-i-1 luftavfukter og -renser: 

  2-in-1 Air Dehumidifier & Purifier
  Philips 2-i-1 luftavfukter og rensesystem reduserer fuktighet og allergener for en tørrere og sunnere hjem
  Philips 2-i-1 luftavfukter og rensesystem filtrerer ultrafine partikler så små som 0,02 mikron4 takket være NanoProtect filter
  Sanntids tilbakemelding fra luftkvalitetsindikator og digital fuktighetsdisplay.
  ***** Filteret ble testet med NaCI test aerosol i henhold til DIN71460-1 i IUTA

  Se nedenfor for å finne mer informasjon om hvordan du håndterer barnets astma hjemme og på skolen:

  Air Matters Smartphone app

  Air Matters-app
  for styring og info om allergier

  Kontrollering av astma i barn

  Inhalasjonskamre for barn som avgir medikamentet effektivt3

   

  Det er ofte vanskelig for barn å bruke en inhalator eller sprayenhet riktig, fordi beholderen må trykkes ned samtidig som de puster inn. Medikamentet kommer ut av inhalatoren meget raskt, så hvis åndedrettet ikke tas på rett tid, ender medikamentet ofte opp i munnen, halsen og magen når inhalatoren brukes på egen hånd. Et ventilert oppbevaringskammer kan forbedre avleveringen av medikamentet til lungene med så mye som opptil 4 ganger4. Et ventilert oppbevaringskammer kan redusere risikoen for inhalatorbivirkninger3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ,11.

  PEF-målere kan brukes til å registrere barnets luftstrøm

   

  Maksimal strømningshastighet (PEF) er et mål på hvor raskt barnet kan blåse luft ut av lungene. Hvis astmasymptomene til barnet er under kontroll, skal de klare å blåse luften ut raskt, noe som gir en høy PEF-måling. PEF måles ved hjelp av en liten håndholdt enhet som kalles en PEF-måler, for eksempel PEF-måleren Philips Personal Best. Daglig PEF-overvåking kan hjelpe deg med å fastslå om tilstanden til barnet er stabil eller forverres. Sammen med den foreskrevne handlingsplanen for astma kan du utføre nødvendige tiltak for å få astmaen under kontroll igjen12.

  Barnevennlige aerosolansiktsmasker

   

  Babyer og enkelte små barn kan ikke bruke munnstykkene til et inhalatorkammer eller forstøver på riktig måte og trenger derfor å bruke en ansiktsmaske. Det er viktig at ansiktsmasken sitter behagelig på ansiktet og har en god passform, slik at barnet mottar korrekt dose inhalert medikament. Philips LiteTouch-masken har en mykt avrundet forsegling som passer til ansiktet til pasienten og gjør den enkel å tilpasse uten ubehag13. Skilpadden Tucker-masken for barn brukes på forstøvere og viser et vennlig ansikt til barn som er urolige.

  Forstøverbehandling som er spesielt utviklet for barn

  Selen Sami

  Selen Sami
  Selen Sami kombinerer pålitelighet med et søtt figurdesign for å gi barnet ditt en pustebehandling som er vennlig og behagelig. Kompressoren leveres med den svært effektive SideStream-forstøveren vår og Skilpadden Tucker-ansiktsmasken for å gi en rask behandling på så kort tid som 6 minutter.2

  Hvalen Willis

  Hvalen Willis
  Hvalen Willis tilbyr den samme påliteligheten med et alternativt søtt figurdesign og leveres med den svært effektive SideStream-forstøveren vår og Tucker Turtle-ansiktsmasken for å gi en rask behandling på så kort tid som 6 minutter.2

  Skilpadden Tucker

  Skilpadden Tucker
  Barnemasken Skilpadden Tucker er utviklet for å presentere et vennlig ansikt til urolige barn og kombinerer komfortable, myke og fleksible materialer som tilpasser ansiktet med en ventil, som blåser medikamentet vekk fra øynene og avgir medikamentet til lungene.
  Selen Sami-barnesonen

  Selen Sami-barnesonen

  Astmarelaterte spill og aktiviteter for barnet ditt

   

  Ha det moro med Selen Sami og vennene hans mens de viser deg hvordan du tar astmamedisinen din

  Juegue con Sami, Willis y Tucker
  Spill spill med Sami, Willis og Tucker
  Sami og Tucker spiller
  Skriv ut og fargelegg favorittfigurene dine
  Last ned fargebok

  Pust lettere hjemme

  Kvaliteten på luften inne i hjemmet ditt kan ha en innvirkning på barnets astmasymptomer. Luftrenserproduktene våre er utviklet for å hjelpe deg med å kontrollere allergennivået som du og familien din utsettes for, noe som holder hjemmet ditt rent og sunt.

  for å få mer informasjon

  Ønsker du mer informasjon?

  Registrer deg for å holde deg informert
  Er du helsepersonell?
  ANSVARSFRASKRIVELSE: 
  Informasjonen på dette nettstedet er kun til informasjon og skal ikke erstatte råd fra en lege.

  FOTNOTER:
  [1] Kontra forgjengerenheten Aeroneb Go.

  [2]*Ved bruk av 2,5 ml salbutamol

  [3] Asthma.org.uk. Advice/inhalers medicines_treatments/inhalers-and-spacers. Lest januar 2016

  [4] Gardenhire D., Arzu A., Dean H., Myers T. A guide to aerosol delivery devices for respiratory therapists 3rd edition, American Association for Respiratory Care, 2013. 

  [5] Salzman G., Pyszynski D. Oropharyngeal candidiasis in patients treated with beclomethasone dipropionate delivered by metered-dose inhaler along and with Aerochamber. Journal of Allergy and Clinical Immunology, 1988; Volume 81, Issue 2: 424-428. 

  [6] Derendorf H., Nave R., Drollmann A., Cerasoli F., Wurst W. Relevance of pharmacokinetics and pharmacodynamics of inhaled corticosteroids to asthma. European Respiratory Journal, 2006; 28:1042-1050. 

  [7] Roller M., Zhang G., Troedson R.G., Leach C.L., Le Souëf P.N., Devadason S.G. Spacer inhaler technique and deposition  of extra fine aerosol in asthmatic children. European Respiratory Journal, 2007; 29:299-306. 

  [8] Von Hollen D., Slater L., Hatley RHM. Impact of flow rate on NGI throat deposition from 3 HFA Inhaler formulations with anti-static valved holding chambers. Journal of Aerosol Medicine and Pulmonary Drug Delivery, 2013; 26(2); A45-A46.

  [9] Oliveira R. F., et al. VHC performance evaluation at constant flow: 30L/min. Proceedings of the ASME2015 International Mechanical Engineering Congress and Exposition, 2015 Houston Texas.

  [10] Leach C., Colice G. A Pilot Study to Assess Lung Deposition of HFA-Beclomethasone and CFC-Beclomethasone from a pressurized Metered Dose Inhaler with and without add-on spacers and using varying breath hold times.  Journal of Aerosol Medicine and Pulmonary Drug Delivery, 2010; 23(6):355-361.

  [11] Dickens G., et al. Pharmacokinetics of flunisolide administered via metered dose inhaler with and without a spacer device and following oral administration. Annals of Allergy, Asthma & Immunology, 2000; Volume 84, 528-532. 

  [12] Asthma.org.uk.  All_about_asthma/controlling_your_asthma/resources_to_help_you/peak_flow_diary. Lest januar 2016
  [13] Tong, K. et al.  An Instrumented Valved Holding Chamber with facemask to measure application forces and flow in young asthmatic children. Journal of Aerosol Med and Pulm Drug Del. 2014; 27 (Suppl 1): S55-62.