Consumer
Produkter

Artisjokker med salsa verde

Artisjokker med salsa verde

Urtenytelse

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 0 m, Koke-/steketid 50 m

Ingredienser

  • 4 store artisjokker
  • 1 sitron
  • 2 fedd hvitløk, skrelt
  • 2 ss kapers
  • 1 ansjosfilet, hakket
  • 1 ss dijonsennep
  • 50 g blandede grønne urter (for eksempel persille, mynte, dill og gressløk)
  • 100 ml olivenolje

Fremgangsmåte

  • Skjær av artisjokkblader og stilkender, slik at artisjokkene står loddrett. Gni kantene med en halv sitron, og skjær den andre halvdelen i skiver.
  • Legg en sitronskive på hver artisjokk, og legg dem i dampbolle 1. Sett timeren på 35 minutter, og kok artisjokkene.
  • Lag saus ved å blande hvitløk, kapers, ansjos, sennep og 1 ss sitronjuice lett i stavmikseren eller foodprocessoren. Tilsett olivenolje til slutt. Server artisjokkene med salsa verde.
  • Total tilberedningstid: ca. 50 minutter.
Artisjokker med salsa verde