Consumer
Produkter

Hjemmelaget majones med hvitløk

Hjemmelaget majones med hvitløk

Enkelt og utrolig godt

Porsjoner 1 p, Koke-/steketid 20 m

Ingredienser

  • 2 fedd hvitløk
  • nykvernet, sort pepper
  • ½ ss hvitvinseddik
  • 1 eggeplomme
  • 100 ml solsikkeolje
  • 100 ml olivenolje
  • 1 ts sennep

Fremgangsmåte

  • 'Varm olivenolje i en kjele. Ha hvitløksfeddene (med skall) i oljen og la dem bli myke ved svært lav varme i 15 minutter. Pass på at de ikke brenner seg. La dem avkjøle seg i oljen.
  • Sett vispen i kjøkkenmaskinen. Legg hvitløksfedd mellom tommel og pekefinger og klyp sammen, slik av hvitløken spretter ut av skallet og ned i en bolle. Tilsett eggeplomme, sennep, eddik og en klype salt. Bland i 15 sekunder. La motoren gå og tilsett hvitløksoljen i en tynn stråle gjennom hullet i lokket. Stopp av og til for å gi eggeplommen sjanse til å absorbere oljen.
  • Når all hvitløksoljen er absorbert, kan du tilsette solsikkeoljen litt raskere. Fortsett til du har en tykk, kremete majones. Krydre etter smak. Tilberedelse: 20 minutter
Hjemmelaget majones med hvitløk