1
LED

Se hvordan LED-lyskilder gir hjemmet naturlige farger som i dagslys

Rent, vakkert LED-lys

 Kvaliteten på LED-belysning fra Philips er tydelig i den høye fargegjengivelsen, som betyr at fargene alltid synes ekte og naturlige.

 

Et varmt og skarpt lys vil ikke bare fremheve hjemmets interiør og gi fargene liv, men den lange levetiden og holdbarheten til lyskildene våre betyr at du ikke trenger å bytte dem like ofte. Samtidig som den tradisjonelle utsiden føles kjent, er det den avanserte LED-teknologien på innsiden som gjør lyskildene våre til noe for seg selv. Ikke bare er fargegjengivelsen naturlig. men lyseffekten er stabil gjennom hele lyskildens levetid – noe som betyr at du kan nyte det varme lyset i mange år.

 

Les mer om RA-indeksen og hva den har å si når du skal velge riktig lyskilde til hjemmet.

led-cri-png

Hva er RA-indeksen?

 

Effekten en lyskilde har på fargens utseende, uttrykkes i RA-indeksen (fargegjengivelsesindeksen) på en skala fra 0 til 100. Naturlig utendørs lys har en RA-indeks på 100 og brukes som utgangspunkt for sammenligning av andre lyskilder.

led-cri-2-png

 

RA-indeksen for LED-lys fra Philips-produkter er alltid høyere enn 80 – ikke langt fra solens verdi – med en naturlig fargegjengivelse.

Lumen og watt

 

Lumen og watt er viktige konsepter å forstå i forbindelse med en lyskildes energiforbruk. For å si det enkelt: en LED-lyskilde bruker mye mindre energi (watt) for å produsere samme lyseffekt (lumen).

 

Et eksempel: en LED-lyskilde bruker kun 2,5 watt for å produsere en lyseffekt på 115 lumen, mens en tradisjonell lyspære bruker 15 watt (seks ganger mer energi!) for å produsere like mange lumen.

 

Se videoen for å lære mer om watt og lumen, eller se våre Wiki-veiledninger på lysmengde og watt og lumen.

Watt og lumen

Populære LED-lamper

Populære LED-lyskilder og -spotter