0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Sachertorte

    En sjokoladedrøm

    Porsjoner 8 p, Tilberedelsestid: 30 m, Koke-/steketid 60 m

    Ingredienser

    • 6 eggehviter
    • 160 g sukker
    • 240 g mørk sjokolade (70 % kakao)
    • 240 g smør (romtemperert)
    • 5 eggeplommer
    • 1 ss vaniljesukker eller 1 ts vaniljeessens
    • ½ glass aprikossyltetøy
    • rund springform (24 cm)

    Fremgangsmåte

    • Alle ingrediensene bør ha romtemperatur. Pisk eggehvitene stive, men ikke tørre, i bollen til foodprocessoren. Tilsett sukkeret langsomt mens maskinen går. Ha det over i en stor bolle, og sett til side.
    • Smelt sjokoladen i en bolle over en kjele med kokvarmt vann (bollen skal ikke være i kontakt med vannet). Rør smøret hvitt og luftig i blandebollen ved hjelp av kniven i rustfritt stål. Tilsett sjokoladen i smøret mens maskinen går. Tilsett eggeplommene til blandingen er jevn, ha i vaniljesukker, og miks på nytt.
    • Hell sjokoladerøren over i en bolle, og brett eggehvitene forsiktig inn. Tilsett melet litt og litt ved å bruke intervallbryteren. Ikke rør for lenge.
    • Forvarm ovnen til 180 °C. Smør springformen, og strø den med mel. Hell røren i formen og stek 1 time i ovnen.
    • Ta ut og avkjøl kaken før du deler den i to lag. Smør aprikossyltetøy på oversiden av hver del, legg dem oppå hverandre, og dekk hele kaken med sjokoladeglasur.
    • Til glasuren: Smelt sjokoladen, og varm opp melken og fløten. Rør glasuren sammen, og pynt kaken.
    • Tilberedningstid 30 minutter + 60–70 minutter i ovnen
    Sachertorte | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.