0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Fransk epleterte

    Akkurat som hos bestemor

    Porsjoner 1 p, Tilberedelsestid: 0 m, Koke-/steketid 60 m

    Ingredienser

    • 26 cm smurt springform
    • 3-4 ss flytende honning
    • Til bakverket:
    • Til fyllet:
    • 150 g marsipan
    • 250 g mel
    • 1 egg
    • 125 g kaldt smør i terninger
    • saften av en halv sitron
    • 1 kg epler (Elstar)
    • 2 ss crème fraîche

    Fremgangsmåte

    • 'Sett eltekroken i kjøkkenmaskinen. Ha mel og smør i bollen. Tilsett en klype salt og et egg. La kjøkkenmaskinen gå til deigen er fast. Tilsett 1-2 ss vann ved behov. Kna til slutt deigen noen minutter for hånd på et melet underlag. Pakk deigen inn i plastfolie og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C.
    • Kjevle ut deigen på et lett melet underlag til den er ca 30 cm stor. Dekk bunnen og sidene i formen med deigen. Skjær bort ekstra deig rundt kanten. Bland marsipanen med crème fraîche og hell blandingen på deigen. Bre den utover. Skrell eplene og del dem i fire. Fjern kjernehusene. Sett kutteskiven i kjøkkenmaskinen. Putt eplebitene i hullet på lokket og kutt dem fint. Tøm bollen når halvparten av eplene er skåret i biter, slik at eplene ikke blir most i bollen.
    • Drypp sitronsaft over eplebitene og legg dem på kaken i sirkler slik at de overlapper hverandre. Sett terten litt under midten i ovnen og stek den i 35-40 minutter til den er gyllen.
    • Ta terten ut av ovnen og pensle eplebitene med honning. Serveres lunken eller kald. Smaker deilig sammen en litt iskrem eller crème fraîche. Tilberedelse: 1 time + 30 minutter i kjøleskapet
    Fransk Epleterte | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.