1
Produkter

Philips AVENT - Drinking like a grown up

Drikke som en voksen

Gjennom amming og flaskemating styrker du båndet mellom deg og babyen din, men snart er det på tide at babyen lærer seg å drikke på egenhånd. De fleste barn er klare for dette når de er rundt seks måneder gamle.

Philips AVENT - Drinking like a grown up

Hvilken kopp?

Tåteflaskesmokker er myke, så du kan begynne med en drikkekopp med myk tut, eller en kopp med sugerør, slik at det føles kjent for babyen.

Prøv med vann

Hvis minsten er tørst mellom måltidene, kan du gi litt vann i en tutekopp eller en kopp med sugerør. Gi også en kopp med vann til måltidene når babyen begynner med fast føde.

Farvel til tåteflaskene

For å forhindre tannskade anbefaler American Academy of Pediatrics å avvenne barnet med flaske før fylte to år.

Introduser vanlige kopper gradvis

Bytt ut tutekoppene med vanlige kopper så snart barnet klarer å drikke av dem. Det klarer barn vanligvis når de er rundt to år. Man bytter ut tutekoppen for å unngå at tenner og tunge skal ta skade av suttingen etter hvert som barnet blir eldre. 

Før du vet ordet av det, kan du skåle med barnet og gratulere det med en vellykket tilvenning til åpen kopp!

Du kan fortsette å amme barnet lenge etter at det har begynt å drikke av kopp. Lær mer om amming etter seks måneder her.

Opplysningene i disse artiklene er kun ment som generelle råd og skal ikke erstatte råd fra helsevesenet. Hvis du eller noen i familien din har symptomer eller helsetilstander som er alvorlige eller vedvarende, eller du trenger medisinsk rådgivning, ta kontakt med helsepersonell. Philips Avent er ikke ansvarlig for eventuelle skader som følge av informasjonen på dette nettstedet.

Beslektede produkter

Beslektede råd

Begynne med fast føde

Begynne med fast føde

Oppskrifter for spedbarn og smårollinger

Oppskrifter for spedbarn og smårollinger