1
Artikkel

Vitenskapen bak komfort: Derfor klarer du å pumpe ut mer melk når du er avslappet


Brystpumper og pleie

Vi skal fortelle deg en hemmelighet: Pumping av melk trenger ikke å være så veldig anstrengende. Faktisk viser forskning at jo mer avslappet du er, jo mer melk klarer du å pumpe ut.

Bak kulissene

Vi begynner med det som skjer i kulissene når du pumper ut melk. Akkurat som når babyen sutter, utløser en brystpumpe oksytocin (et velværehormon) i kroppen din. Oksytocin gir deretter kroppen signal om å begynne å slippe ut melk. Det betyr at jo høyere oksytocinnivå du har, jo enklere vil det være å pumpe ut melken.

 

Bedre komfort, mer melk.

Det bringer oss over på komfortfaktoren. Stress er ubehagelig, og i tillegg forhindrer det faktisk produksjon av oksytocin, slik at det blir vanskeligere å pumpe ut melk. Derfor viser det seg at komfort ikke bare er en funksjon som er kjekk å ha i en brystpumpe, men helt essensielt for enklere pumping.

 

Brystpumpene våre er utformet for komfort

Så hva kan en nybakt mor gjøre? Du blir kanskje mer komfortabel hvis du pumper i et stille rom og hører på avslappende musikk. Det hjelper også at brystpumpen er utformet med tanke på komfort.

 

Vi vil hjelpe deg å slappe av og har derfor utformet brystpumpene slik at du kan sitte oppreist mens du pumper. Det betyr at du kan føle deg trygg på at melken vil strømme selv om du ikke lener deg forover. Vi har også utformet brystdekslene i et material som føles varmt og mykt mot huden, slik at du unngår den kalde følelsen når du begynner. Vi mener nemlig at komfort er alfa og omega.

 

Vil du vite mer om brystpumpene våre? Klikk her for å ta en titt på utvalget.

Les mer om dette emnet

Manuell elektrisk brystpumpe og flaskesmokker fra Philips Avent

Ta en titt på alle brystpumper og pleieprodukter ›