Consumer
Produkter

Aspargessuppe med frisk estragon

Aspargessuppe med frisk estragon

Estragon setter prikken over i-en

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 10 m, Koke-/steketid 30 m

Ingredienser

  • 500 g asparges
  • 1 ss sukker
  • 25 g smør
  • 150 ml fløte
  • 150 ml tørr hvitvin
  • 1 ss friske estragonblader fint hakket

Fremgangsmåte

  • Kutt av endene, skrell og del aspargesen (la toppene være hele). Kok skallet og endene i 10 minutter i 750 ml vann tilsatt litt salt og sukker etter smak. Imens smelter du smøret i en kjele og surrer aspargesen ved høy varme (spar toppene til senere), tilsett fløte og reduser litt. Sil vannet med skallet og tilsett væsken sammen med hvitvin.
  • La alt koke opp og småkoke i 10 minutter. Purer suppen med en stavmikser. Tilsett aspargestoppene og la suppen småkoke i 2-4 minutter. Krydre etter smak. Del i 4 porsjoner og dryss over estragon. Tilberedelse: 30 minutter
Aspargessuppe med frisk estragon