Consumer
Produkter

Osterundstykker

Osterundstykker

Smelter i munnen

Porsjoner 1 p, Koke-/steketid 120 m

Ingredienser

  • Til deigen:
  • 2 egg
  • 100 ml olje
  • 4 ss sukker
  • ½ ss salt
  • 350 ml lunken melk
  • 50 g parmesan, revet
  • 37,5 g gjær (3/4 pakke tørrgjær)
  • 750 g mel
  • På toppen:
  • 2 ss smør, smeltet
  • Parmesan, revet
  • Til fyllet:
  • 250 ml melk
  • 2 ts salt
  • 3 ss maisstivelse
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

  • Ha egg, olje, sukker, salt, melk og ost i hurtigmikseren, og miks det i 1 minutt.
  • Bland melet og gjæren i en stor bolle. Hell blandingen fra hurtigmikseren i melet, og visp med håndmikseren til blandingen har fått en jevn konsistens.
  • Form 25–30 rundstykker (på størrelse med mandariner) av deigen, og la dem heve seg på en smurt bakeplate i 1 time. Forvarm ovnen til 190 °C.
  • Stek rundstykkene i ovnen i ca. 20 minutter til de har fått en gyllen farge. Ta dem ut av ovnen, pensle med smør, og dryss parmesan over.
  • Bland deretter alle ingrediensene til fyllet, unntatt parmesanen. Varm opp blandingen i en kjele til den begynner å tykne, slå av varmen, og rør inn parmesanen.
  • Del rundstykkene i to, smør blandingen på den ene snittflaten, og legg den andre halvdelen på plass igjen. Serveres varme.
  • Tilberedningstid 2 timer
Osterundstykker