Consumer
Produkter

Fiskeburgere med puré av stekte rødbeter

Fiskeburgere med puré av stekte rødbeter

Det perfekte alternativet til den tradisjonelle hamburgeren

Porsjoner 4 p, Koke-/steketid 75 m

Ingredienser

  • 6 rå rødbeter (ca. 1 kg)
  • 1 sitron
  • 750 g torskefilet, i stykker
  • 1 sjalottløk, i biter
  • 1 ts kapers
  • 1 egg
  • 1 skive tørt brød, smuldret
  • salt
  • nykvernet svart pepper
  • 50 g mel
  • 4 ss extra virgin-olivenolje
  • 1 ss pepperrot, finrevet
  • 125 ml crème fraîche
  • – aluminiumsfolie
  • – foodprocessor med kniv

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 °C. Legg rødbetene i en ildfast form, og dekk til med aluminiumsfolie. Stek dem i ovnen i 1 time, og avkjøl.
  • Vask sitronen, og riv 1 ts av skallet.
  • Sett kniven i foodprocessoren og ha i fisk, sitronskall, sjalottløk, kapers, egg, brødsmuler og sennepsfrø, smakt til med salt og pepper. Kjør blandingen til en helt jevn puré.
  • Fukt hendene og lag 4 burgere av fiskeblandingen. Trykk dem litt flate og vend dem i melet.
  • Ta rødbetene ut av ovnen, dra av skallet (når de er blitt litt avkjølte), og lag puré av dem i foodprocessoren, sammen med pepperrot og crème fraîche. Smak til med salt og pepper, og hold pureen varm til den skal serveres.
  • Skjær sitronen i tynne skiver. Stek fiskeburgerne i oljen i 10 minutter på hver side til de har fått en gyllen farge. Server med rødbetpuré og sitronskiver.
  • Tilberedningstid: 1 time og 15 minutter
Fiskeburgere med puré av stekte rødbeter