Consumer
Produkter

Ostefondue med grillet sjampinjong

Ostefondue med grillet sjampinjong

En deilig rett i godt selskap

Porsjoner 4 p, Koke-/steketid 25 m

Ingredienser

  • 250 g sjampinjonger, delt i to
  • 1–2 ss olivenolje
  • nykvernet svart pepper
  • 300 g skorpefri goudaost
  • 300 g skorpefri cheddarost
  • 500 ml tørr hvitvin
  • 1 ss sitronjuice
  • 3 ss vodka eller gin
  • 1 vårløk, i ringer
  • 200 g rå blomkål- eller brokkolibuketter
  • 8 skiver ristet brød, i tynne staver
  • – grillpanne
  • – grillspyd av tre
  • - foodprocessor med riveskive

Fremgangsmåte

  • Pensle sjampinjongene lett med olje. Varm opp grillpannen og grill soppen i 2–3 minutter, smak deretter til med salt og pepper, og tre soppen på grillspydene.
  • Sett riveskiven i foodprocessoren, og riv osten. Varm opp vinen i en tykkbunnet kjele, og tilsett osten i flere omganger. Vent med å ha i neste porsjon til den forrige har smeltet.
  • Bland deretter maismel med sitronjuice, og tilsett det i ostefonduen. Fortsett å røre til fonduen har begynt å tykne. Smak til med vodka og vårløk, og sett kjelen på en varmeplate så fonduen holder seg varm.
  • Dypp sjampinjong, blomkålbuketter og biter av toast i fonduen når dere sitter til bords.
  • Tilberedningstid 25 minutter
Ostefondue med grillet sjampinjong