Consumer
Produkter

Grunndeig til pizza

Grunndeig til pizza

God og hjemmelaget

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 90 m,

Ingredienser

  • 500 g mel
  • 3 g tørrgjær
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss havsalt
  • lunkent vann

Fremgangsmåte

  • Elt mel, gjær, olivenolje, salt og 4 ss lunkent vann i foodprocessoren. Tilsett om nødvendig 1 ss vann nå og da, til deigen er glatt og smidig. La deigen heve i en halvtime i romtemperatur under et rent klede.
  • Elt godt, og la deigen etterheve en halv time til. Forvarm ovnen til 230–250 °C.
  • Kjevle ut deigen så tynt som mulig til den størrelsen du vil ha. Smør på tomatsaus, og legg på ingredienser som ost, salami, ansjos eller grillede grønnsaker.
  • Stek pizzaen i ca. 10–15 minutter til den har fått en gyllen farge. Server umiddelbart.
  • Tilberedningstid 90 minutter
Grunndeig til pizza