Consumer
Produkter

Ingefærkaker

Ingefærkaker

Tradisjonelt julegodt

Porsjoner 1 p, Koke-/steketid 60 m

Ingredienser

  • Til kakedeigen:
  • 350 g hvetemel
  • 100 g hasselnøtter eller valnøtter
  • 50 g mandelflak
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ss kanel
  • ½ ts ingefærpulver
  • ¾ ts salt
  • ¼ ts natron
  • 1 ts appelsinessens
  • 50 g romtemperert smør
  • 225 g honning
  • 175 g brunt sukker
  • 2 egg
  • ½ ss kandisert appelsinskall eller aprikoser, finhakket
  • Til glasuren:
  • 225 g melis
  • 1 eggehvite

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 °C
  • Bruk hurtigmikseren med intervallbryteren til å male melet, nøttene, mandelflakene, kakao, kanel, ingefær, nellik, salt, bakepulver, natron og appelsinessens til et krydret nøttemel. Bruk foodprocessorbollen og stålkniven til å røre smør, honning og sukker hvitt.
  • Tilsett ett og ett egg i smør- og honningblandingen. Tilsett nøttemelet og det vanlige melet litt om gangen før du tilsetter appelsinskallet eller aprikosene. Rør sammen en kort stund ved hjelp av intervallbryteren.
  • Legg deigen på en melstrødd arbeidsplate, og kjevle den ut til ca. 5 mm tykkelse. Bruk forskjellige pepperkakeformer (stjerner, hjerter, trær, osv.) til å stikke ut julefigurer, og legg dem på en stekeplate kledd med bakepapir. (Eller form små kuler med våte fingrer, sett dem på en stekeplate, og trykk dem flate).
  • Stek i ovnen i 15 minutter. Ta ut og avkjøl på rist.
  • Slik lager du glasuren: Bland melis og eggehvite. Pynt de kalde kakene med glasur ved hjelp av en sprøytepose eller en tom plastsprøyte.
  • Tilberedningstid: 45 minutter + 15 minutter steketid + 15–30 minutter til pynting
Ingefærkaker