0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Ingefærkaker

    Tradisjonelt julegodt

    Porsjoner 1 p, Koke-/steketid 60 m

    Ingredienser

    • Til kakedeigen:
    • 350 g hvetemel
    • 100 g hasselnøtter eller valnøtter
    • 50 g mandelflak
    • 3 ss kakaopulver
    • 1 ss kanel
    • ½ ts ingefærpulver
    • ¾ ts salt
    • ¼ ts natron
    • 1 ts appelsinessens
    • 50 g romtemperert smør
    • 225 g honning
    • 175 g brunt sukker
    • 2 egg
    • ½ ss kandisert appelsinskall eller aprikoser, finhakket
    • Til glasuren:
    • 225 g melis
    • 1 eggehvite

    Fremgangsmåte

    • Forvarm ovnen til 180 °C
    • Bruk hurtigmikseren med intervallbryteren til å male melet, nøttene, mandelflakene, kakao, kanel, ingefær, nellik, salt, bakepulver, natron og appelsinessens til et krydret nøttemel. Bruk foodprocessorbollen og stålkniven til å røre smør, honning og sukker hvitt.
    • Tilsett ett og ett egg i smør- og honningblandingen. Tilsett nøttemelet og det vanlige melet litt om gangen før du tilsetter appelsinskallet eller aprikosene. Rør sammen en kort stund ved hjelp av intervallbryteren.
    • Legg deigen på en melstrødd arbeidsplate, og kjevle den ut til ca. 5 mm tykkelse. Bruk forskjellige pepperkakeformer (stjerner, hjerter, trær, osv.) til å stikke ut julefigurer, og legg dem på en stekeplate kledd med bakepapir. (Eller form små kuler med våte fingrer, sett dem på en stekeplate, og trykk dem flate).
    • Stek i ovnen i 15 minutter. Ta ut og avkjøl på rist.
    • Slik lager du glasuren: Bland melis og eggehvite. Pynt de kalde kakene med glasur ved hjelp av en sprøytepose eller en tom plastsprøyte.
    • Tilberedningstid: 45 minutter + 15 minutter steketid + 15–30 minutter til pynting
    Ingefærkaker | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.