'Sett eltekroken i kjøkkenmaskinen. Ha mel og smør i bollen. Tilsett en klype salt og et egg. La kjøkkenmaskinen gå til deigen er fast. Tilsett 1-2 ss vann ved behov. Kna til slutt deigen noen minutter for hånd på et melet underlag. Pakk deigen inn i plastfolie og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C.
Kjevle ut deigen på et lett melet underlag til den er ca 30 cm stor. Dekk bunnen og sidene i formen med deigen. Skjær bort ekstra deig rundt kanten. Bland marsipanen med crème fraîche og hell blandingen på deigen. Bre den utover. Skrell eplene og del dem i fire. Fjern kjernehusene. Sett kutteskiven i kjøkkenmaskinen. Putt eplebitene i hullet på lokket og kutt dem fint. Tøm bollen når halvparten av eplene er skåret i biter, slik at eplene ikke blir most i bollen.
Drypp sitronsaft over eplebitene og legg dem på kaken i sirkler slik at de overlapper hverandre. Sett terten litt under midten i ovnen og stek den i 35-40 minutter til den er gyllen.
Ta terten ut av ovnen og pensle eplebitene med honning. Serveres lunken eller kald. Smaker deilig sammen en litt iskrem eller crème fraîche. Tilberedelse: 1 time + 30 minutter i kjøleskapet