0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Sitrusgelé med mandelknas

    Gelé er ikke bare til barneselskap

    Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 45 m

    Ingredienser

    • 6 plater hvit gelatin
    • 16 mandariner
    • 1 lime
    • 100 g sukker
    • 2 ss små mynteblader
    • 1 eggehvite
    • 1 ss honning
    • 100 g mandelflak
    • – geleform eller bolle (500 ml)
    • – stekebrett dekket med bakepapir
    • – foodprocessor med sitruspresse

    Fremgangsmåte

    • Legg gelatinen i bløt i rikelig med kaldt vann. Skrell 4 mandariner, del dem i båter og skjær vekk det hvite med en skarp kniv. Press ut juicen. Sett sitruspressen i foodprocessoren. Press resten av mandarinene og limen i sitruspressen, og sil juicen. Hell sitrusjuicen over i en tykkbunnet kjele, tilsett sukker, og kok opp. Rør til sukkeret er oppløst, og ta deretter kjelen vekk fra varmen.
    • Klem alt vannet ut av gelatinen, og løs den opp under omrøring i den varme sitrusblandingen. Sett kjelen i en bolle med iskaldt vann, og la blandingen avkjøles til den begynner å få en geléaktig konsistens. Rør mandarinbåter og mynteblader forsiktig inn i geleen.
    • Skyll geléformen med kaldt vann, og hell i geleen. Sett formen i kjøleskapet, og la den stå og stivne i 2–3 timer. Forvarm ovnen til 180 °C.
    • Pisk sammen eggehviter og honning, og rør deretter inn mandelflakene. Bre mandelblandingen tynt utover stekebrettet, og stek i ovnen i 15–20 minutter til den har fått en gyllen farge. Avkjøl, og bryt mandelknaset i biter.
    • Dypp bunnen av geléformen i varmt vann i noen sekunder, og hvelv geleen ut av formen. Skjær geleen i fire pene stykker, og legg dem på desserttallerkener. Garner med mandelknaset og et lett dryss av melis.
    • Tilberedningstid 45 minutter (+ 2–3 timer i kjøleskapet)
    Sitrusgelé Med Mandelknas | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.