Consumer
Produkter

Sitrusgelé med mandelknas

Sitrusgelé med mandelknas

Gelé er ikke bare til barneselskap

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 45 m,

Ingredienser

  • 6 plater hvit gelatin
  • 16 mandariner
  • 1 lime
  • 100 g sukker
  • 2 ss små mynteblader
  • 1 eggehvite
  • 1 ss honning
  • 100 g mandelflak
  • – geleform eller bolle (500 ml)
  • – stekebrett dekket med bakepapir
  • – foodprocessor med sitruspresse

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinen i bløt i rikelig med kaldt vann. Skrell 4 mandariner, del dem i båter og skjær vekk det hvite med en skarp kniv. Press ut juicen. Sett sitruspressen i foodprocessoren. Press resten av mandarinene og limen i sitruspressen, og sil juicen. Hell sitrusjuicen over i en tykkbunnet kjele, tilsett sukker, og kok opp. Rør til sukkeret er oppløst, og ta deretter kjelen vekk fra varmen.
  • Klem alt vannet ut av gelatinen, og løs den opp under omrøring i den varme sitrusblandingen. Sett kjelen i en bolle med iskaldt vann, og la blandingen avkjøles til den begynner å få en geléaktig konsistens. Rør mandarinbåter og mynteblader forsiktig inn i geleen.
  • Skyll geléformen med kaldt vann, og hell i geleen. Sett formen i kjøleskapet, og la den stå og stivne i 2–3 timer. Forvarm ovnen til 180 °C.
  • Pisk sammen eggehviter og honning, og rør deretter inn mandelflakene. Bre mandelblandingen tynt utover stekebrettet, og stek i ovnen i 15–20 minutter til den har fått en gyllen farge. Avkjøl, og bryt mandelknaset i biter.
  • Dypp bunnen av geléformen i varmt vann i noen sekunder, og hvelv geleen ut av formen. Skjær geleen i fire pene stykker, og legg dem på desserttallerkener. Garner med mandelknaset og et lett dryss av melis.
  • Tilberedningstid 45 minutter (+ 2–3 timer i kjøleskapet)
Sitrusgelé med mandelknas