• En velkomstgave 100 kroner i rabatt

  • Fri frakt fra 200 kroner

  • 1 års ekstra garanti

0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Philips' støtte

    Hvordan lager jeg glutenfri pasta med Philips-pastamaskinen?

    Publisert på 25. oktober 2022
    Hvis du vil lage hjemmelaget glutenfri pasta med Philips-pastamaskinen, bør du ta hensyn til tipsene og triksene nedenfor.

    Velg riktig meltype

    Hvis du har tenkt å lage glutenfri pasta hjemme med pastamaskinen, anbefaler vi at du bruker en av følgende meltyper: 
    • Blandet 
    • Linsemel
    • Ertemel
    • Kikertmel
    • Bokhvetemel
    • Quinoa-mel
    • Kastanjemel
    • Rismel
    Merk: Vi anbefaler å unngå kokosmel og mandelmel.

    Det du må tenke på når du lager hjemmelaget glutenfri pasta

    Glutenfri pasta kan gå lettere i stykker før koking, siden glutenfritt mel gir pastadeigen mindre elastisitet.

    Gluten er en blanding av proteiner som finnes i hvete og beslektede korntyper. Det gir elastisitet til deigen, hjelper den med å heve og beholde formen, og gir ofte det endelige produktet tyggemotstand. 

    Når du lager glutenfri pasta, anbefaler vi derfor å tilsette jevning for å fungere som bindemiddel, for eksempel xantangummi, guarkjernemel eller egg. Vær oppmerksom på at ferdigblandet mel kanskje allerede inneholder bindemiddel, så det er ikke nødvendig å legge til mer.

    Når du bruker glutenfritt mel, trengs det også mindre vann enn det som er anbefalt. Avhengig av typen mel kan du bruke omtrent 10–20 ml mindre til disse oppskriftene.  

    Det er viktig å ha en jevn deig for å lykkes

    For at oppskriften skal fungere og for å få gode resultater, er det viktig at deigen ser smulete ut i eltekammeret. Oppskriften fungerer ikke hvis deigen er for våt (ser ut som vanlig deig) eller for tørr (når deigen bare ser ut som mel).
    Perfekt deig

    Forskjell på feil og riktig pastakonsistens under utpressing:

    Pastaresultat

    Eksempeloppskrift

    Linse-, erte- eller kikertpasta:
    250 g mel (linse-, erte- eller kikertmel), 1 ss Xantan (valgfritt), 75 ml vann.

     
    Løste ikke disse trinnene dette problemet? Ta kontakt for mer hjelp.
    Play Pause

    Informasjonen på denne siden gjelder for følgende modeller: HR2665/93 , HR2665/96 , HR2660/00 , HR2382/15R1 , HR2375/05R1 , HR2485/09R1 , HR2380/05R1 , HR2484/00 , HR2494/00 , HR2375/06 , HR2382/16 , HR2378/06 , HR2357/08 , HR2381/05 , HR2382/15 , HR2371/92 , HR2480/00 , HR2491/00 , HR2490/10 , HR2490/00 , HR2481/00 , HR2345/19 , HR2372/05 , HR2371/05 , HR2370/05 , HR2485/09 , HR2358/05 , HR2455/05 , HR2455/09 , HR2355/07 , HR2401/05 , HR2404/05 , HR2402/05 , HR2357/05 . Klikk her for å vise flere produktnumre Klikk her for å vise færre produktnumre

    Ser du etter noe annet?

    Oppdag alle alternativer innen Philips-kundestøtte

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.