0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 6 Min

    Melkeskumming: Hvordan lage melkeskum og hvilken melk er best å steame


    La oss være ærlige: melkeskum kan være det som gjør favorittkaffen din. Mange vil hevde at skummet er den beste delen av cappuccinoen eller latten deres. Den søte, lette, kremete smaken kombinert med den sterke, rike smaken til espressoen gir en perfekt kombinasjon. Derfor er det viktig å vite hvordan lager man melkskum og hvilken melk er best å steame, hvis du vil lage din egen kaffe med melk-drikk hjemme.


    Denne artikkelen vil lære deg hvordan du kan lage melkeskum selv. Når du mestrer kunsten blir du din egen barista på kort tid. Fra å oppdage hvilken melk som skummer best, til å lære og lage melkeskum for hånd eller med en helautomatisk maskin, les videre og lær om hver metode, slik at du aldri går glipp av denne essensielle delen av cappuccino, latte eller macchiato.

    Hvilken melk kan du bruke for å lage melkeskum til kaffen din?

    Hvilken melk kan du bruke for å lage melkeskum til kaffen din?


    Når det kommer til skum, er ikke all melk skapt like. Ulike typer vil gi deg forskjellige melkeskumresultater, og det er visse melketyper som skummer bedre enn andre. Nedenfor er de forskjellige variantene du kan prøve når du skal lære å lage melkeskum hjemme.

     

    • Laktosefri melk: Av alle typene melk skummer ikke laktosefri melk like godt som de andre. Dette er delvis på grunn av dens spesifikke pasteuriseringsprosess.
    • Nøttemelk: Nøttemelk, som mandel, skummer godt. Du må imidlertid huske på at de mister boblene raskt, siden proteinstrukturen deres ikke er i stand til å støtte boblene.
    • Skummet melk: Skummet melk lager de største boblene og er den letteste melken for nybegynnere å lære og lage melkeskum med. Siden denne melken har veldig lite fett får skummet en lett og luftig konsistens. Den eneste ulempen er at den ikke har så mye smak som andre melketyper. 
    • Lettmelk: Som skummet melk, er lettmelk lett å lage melkeskum av og er en flott melk for nybegynnere å øve seg med. Den er også mere kremete enn skummet melk, og har en rikere smak.
    • Helmelk: Mens helmelk er litt mer utfordrende å skumme på grunn av fettinnholdet, produserer denne melketypen skum med den rikeste smaken.

    Hvilken melk er best å steame: Hva du bør bruke til en cappuccino eller latte


    Så, hva er den beste melken å skumme? Det korte svaret er «det kommer an på». Det avhenger både av prioriteringene dine (skum eller smak) og også av typen drikke du lager.

     

    For å lage cappuccino

     

    • Du kan bruke skummet-, lett- eller helmelk, økologisk, laktosefri og nøttemelk for å oppnå et flott skum.
    • Hvis du er nybegynner, kan skummet eller lettmelk være det beste alternativet for enkel skumning. Men når det gjelder smak, pleier helmelk å være den beste melketypen.

     

    For å lage latte
     

    • Melketypene som er best for å lage steamet melk til latten din inkluderer halvskummet, skummet-, hel-, økologisk og laktosefri melk.
    • Men du kan også bruke meierifri melk, som soya, mandel, ris og kokos for en god latte.

    Hvordan lager man melkeskum for hånd?


    Hvis du vil lage melkeskum men mangler maskin, fortvil ikke! Du kan lett lage deilig melkeskum manuelt. Den mest grunnleggende metoden for å skumme melk uten maskin er som følger:

     

    1. Varm opp melken din.
    2. Visp melken grundig i en frem-og-tilbake-bevegelse.

     

    Tips: Hvis du har en miksmaster eller stavmikser på kjøkkenet, vil dette gi enda bedre resultater. Du kan også bruke en blender hvis du vil lage mye melkeskum.

     

    Disse metodene er gode hvis du ikke har en maskin hjemme; men for å lage melkeskum som en profesjonell barista, vil en automatisk kaffemaskin enkelt oppnå skum av høy kvalitet.

    Det du trenger

    Hvordan lage melkeskum med en dampstav


    Hvis du vil vite hvordan du skummer melk hjemme med en maskin som bruker en dampstav, vil teknikken variere litt avhengig av hvilken type drink du lager. Den generelle prosessen følger disse trinnene:

     

    1. Plasser dampstaven inni metallmuggen med melk, rett under overflaten og nær siden av muggen.
    2. Skru på dampstaven og beveg muggen litt opp og ned for å lage bobler.
    3. Når melken har fått en skummende konsistens, kan du fjerne dampstaven og helle melken i espressoen.

    Hvordan lage melkeskum: Topp tips


    Husk at forskjellige typer melk har ulik ideell temperatur for skumming, så sørg for å øve deg for å finne ut hva den beste temperaturen er for melken du bruker. Noen andre tips for å oppnå perfekt skummet melk er som følger:

     

    • Bruk fersk, kald melk.
    • Hold melken unna lys.
    • Oppbevar melken i kjøleskapet til enhver tid for å holde den frisk.
    • Skum aldri steamet melk på nytt.
    • Unngå bakterier ved aldri å blande fersk melk med allerede steamet melk og aldri helle varm melk over is.
     
    Nå har du alle tips og triks du trenger for å kunne lage det beste melkeskummet til din hjemmelagde kaffe på kort tid.

    Nå vet du hvordan du lager melkeskum hjemme for den perfekte koppen, hvorfor ikke lære noen andre nye ferdigheter og bruksområder for melk? Vi har noen enkle og deilige oppskrifter fra frokoster som vår perfekte grøt til desserter som vår kremete, gammeldagse, krydrede rispudding.

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    Checkmark

    Eksklusive kampanjer og kuponger

    Checkmark

    Produktlanseringer

    Checkmark

    Tips og triks

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.