1
0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 5 Min

    Bitter kaffe? Her er hvorfor


    Lei av å spørre deg selv ‘hvorfor er kaffen min bitter!?’ Du har kommet til rett sted. Det er så skuffende når du tar din første slurk kaffe og oppdager at den smaker bittert. Det er noen få faktorer som kan resultere i bitter eller sur kaffe, inkludert kaffe av dårlig kvalitet, skittent bryggeutstyr og et unøyaktig forhold mellom kaffe og vann. Hvis kaffen din har en sur smak, eller du bare vil vite hvordan du får kaffe til å smake godt hele tiden, er vi her for å si deg hvordan.

    Hvorfor er kaffen min bitter?


    Før du kan finne en løsning på bitter eller sur kaffe, må du ta opp hvorfor kaffen smaker bittert. Hvis kaffen din smaker surt eller bittert, kan det skyldes følgende årsaker:

     

    • Skittent bryggeutstyr
    • Kaffebønner av dårlig kvalitet
    • Feil malingsgrad på kaffen
    • Feil traktetid eller vanntemperatur
    • Unøyaktig kaffe-til-vann-forhold

     

    Når du har funnet ut hvilket av disse problemene som er synderen, kan du begynne å ta skritt mot bedre bryggeteknikker.

    Hvordan gjøre kaffen mindre bitter

    Hvordan gjøre kaffen mindre bitter

     

    Nå som du vet hva som kan forårsake kaffeproblemene dine, er det på tide å finne en løsning for hver av de skyldige. Ta en titt på disse tipsene for hvordan lage god kaffe:

     

    1. Rengjør utstyret ditt
      Hvis du vil vite hvordan du gjør kaffen mindre bitter, er det første trinnet å sørge for at bryggeutstyret ditt er rent. Hvis du ikke rengjør kaffemaskinen regelmessig, bygges rester fra ett brygg opp og påvirker måten din neste kaffe smaker på. Å holde utstyret rent er også viktig for å forlenge levetiden og funksjonaliteten til kaffemaskinen.

      Løsningen? Velg en kaffemaskin som er lett å rengjøre, og regelmessig rengjøring blir lett en del av din kaffelagingsrutine.

    2. Behandle bønnene dine godt
      Kvaliteten på bønnene dine påvirker kvaliteten  den ferdiglagde kaffen betydelig. Hvis du vil vite hvordan du får kaffen til å smake bedre, sørg for at du oppbevarer kaffebønner og ferdigmalt kaffe riktig.

      Oppbevar kaffebønnene dine i en tett forseglet beholder, vekke fra direkte sollys og varme. Ikke legg kaffebønnene i kjøleskapet eller fryseren, da fuktigheten kan ødelegge bønnene og påvirke smaken til kaffen. Å vite hvordan du oppbevarer kaffebønnene riktig kan utgjøre hele forskjellen.

    3. Sørg for riktig malingsgrad
      Å male dine egne kaffebønner gir kaffen den beste kvalitetssmaken. Ulempen er at det også kan gi rom for feil. Hvis du vil vite hvordan du får kaffen til å smake mindre surt, sørg for at du ikke maler bønnene dine for fint. Dette kan resultere i overekstraksjon av kaffen, noe som vil gi deg bitter kaffe.

      Pass på at du bruker riktig malingsgrad for den spesifikke bryggeteknikken du bruker. Vurder en maskin som kommer med en slitesterk keramisk kvern som kan male bønnene dine grovt eller til ultrafint pulver – ideelt for alle typer kaffe du vil lage!

    4. Mål kaffe-til-vann-forholdet nøyaktig
      Et unøyaktig forhold mellom kaffe og vann kan forringe enhver kopp kaffe eller espresso og påvirke smaken. Den generelle tommelfingerregelen – også kjent som det gylne snittet – er å bruke 17 g kaffe til 34 g vann til espresso, og 15 g kaffe til 240 g vann til kaffe.1

      Dette avhenger selvfølgelig av personlige smakspreferanser og hvilken type kaffedrikk du lager. Men det er den generelle standarden å følge når du prøver å lære hvordan du får kaffe til å smake bedre.

    5. Sjekk traktetiden og vanntemperaturen
      Vanntemperaturen og bryggetiden er to svært viktige faktorer når det kommer til å lage god kaffe. Vanntemperaturen bør være 90-96°C ved brygging av kaffe. Alt kaldere enn det kan gi underekstrahert kaffe som ikke har den rette smaken.

      Når det gjelder bryggetiden, vil dette variere avhengig av metoden du bruker. Hvis du vil vite hvordan du kan gjøre kaffen mindre sur med en presskanne for eksempel, er bryggetiden omtrent to til fire minutter. Hvis du ikke skal drikke kaffen rett etter brygging, hell den i en termokanne. Espresso, derimot, brygger du på bare 20 til 30 sekunder. Og en vanlig kaffemaskin tar omtrent fem minutter. Unngå over- eller underekstrahering ved å sørge for at du brygger i riktig tid.

     

    Nå som du vet hva du skal gjøre hvis kaffen smaker bittert, kan du nyte hver eneste deilige kaffekopp.

     

    Kilde:

    1  https://www.ncausa.org/About-Coffee/How-to-Brew-Coffee

    Det du trenger

    Oppdag mer

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    Checkmark
    Eksklusive kampanjer og kuponger
    Checkmark
    Produktlanseringer
    Checkmark
    Tips og triks

    Få en velkomstgave med 100 kr rabatt*

    Registrer deg for å ta del av:

    En velkomstgave med 100 kr rabatt*

    Eksklusive tilbud og tidlig tilgang til salg

    Oppdateringer om Philips innovasjoner og tips for en sunn livsstil

    *
    Jeg ønsker å motta kampanjekommunikasjon – basert på preferanser og forbrukeratferd – om produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer fra Philips. Du kan enkelt avslutte abonnementet når som helst.

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.