Blomkålbiffer med harissa i Philips Airfryer med Guro Tvedten og Sebastian Dessen
Blomkålbiffer med harissa i Philips Airfryer
Slik lager du Blomkålbiffer med harissa i Philips Airfryer på bare 10 minutter! Se hele oppskriften her!
Koke-/steketid10 minutter
Sebastian Dessen
Airfryer
Ingredienser
1 blomkål
2 ss solsikkeolje
1-2 ts harissa (eller annen chilipasta)
1 ss olivenolje
Salt
Sitron
Fremgangsmåte
1. Fjern det grønne på blomkålen og skjær blomkålen i to. Trim av litt av stilken og ca 2 cm av sidene, så du ender opp med to store «blomkål-biffer». Kutt avskjæret i ca like store biter og sett det til side.
2. Bland sammen solsikkeolje og harissa sammen og smak til med salt om nødvendig. Merk deg at harissa og andre chilipastaer kan allerede inneholde nok salt. Smør blomkålen jevnt inn med blandingen.
3. Fordel biffene i Airfryer-kurven og sett på 200 grader i 10 minutter.
4. Mens blomkålen steker i Airfryeren, kok avskjæret mørt i lettsaltet vann i en liten kjele. Dette tar ca. 2–4 minutter. Hell av mesteparten av vannet, men spar ca. 1 ss av kokevannet. Ha i olivenolje og kjør glatt med en stavmikser. Smak til purèen med salt og sitron.
5. Legg en skje med purè på tallerkenen, og legg blomkålen oppå. Server som tilbehør, eller som en rett i seg selv.
Bon apétit!
Tips: Hvis blomkålbiffene blir ferdige før purèen, kan du bruke «Hold varm»-funksjonen på Philips Airfryer.