Philips markerer World Oral Health Day

mars 17, 2016

Den 20. mars 2016 kommer over en million tannleger fra 200 organisasjoner i 130 land over hele verden til å gå sammen med FDI World Dental Federation (FDI) for å feire World Oral Health Day, en dag som ble opprettet for å belyse viktigheten av en god munnhelse.


Bak feiringen ligger et alvorlig budskap. Redusert munnhelse har blitt knyttet til en rekke helseproblemer, som for eksempel:

 

  • Hjertesykdom[i]
  • Kreft i bukspyttkjertelen[ii]
  • Lungebetennelseii
  • Lungesykdomii

 

Det finnes indikasjoner på at det er en nær sammenheng mellom god munnhelse og allmennhelse. I en studie ble det rapportert at 40% av personer med alvorlige sykdommer i tannkjøttet også har nok en kronisk lidelse. [iii] World Oral Health Day 2016 har som formål å utdanne mennesker rundt det faktum at god munnhelse går lengre enn til det å ha et fint smil – det har en fundamental sammenheng med det generelle velværet.

 

For å belyse ytterligere forbindelsen mellom munnhelse og allmennhelse, samarbeider Philips i Sverige med 1,6 & 2,6 millionerklubben gjennom kampanjen ”Borsta för hjärtat”, der målet er å samle inn 150 000 kr til forskning på dette området. For hver tannlege besøkende hos Folktandvården i Stockholm, som prøver å pusse for hjertet sitt med en elektrisk tannbørste, doneres det 10 kr til forskning.

 

I Norge markeres dagen blant annet av tannlegeforeningen med temaet “Sunn munn. Sunn kropp.“, der målet er å sette munnhelse inn i et større folkehelseperspektiv og se på effekten munnhelsen har på vår generelle fysiske og psykiske helse. Kampanjen vil spesielt fokusere på psykisk helse, tobakk og diabetes.

 

Slurvete eller utilstrekkelig rengjøring av tannflatene og mellom tennene gjør at bakterier lett fester seg i tannkjøttkanten. Etter en stund forårsaker disse bakteriene betennelser, noe som for eksempel viser seg gjennom blødende tannkjøtt. Når tannkjøttet er betent, kan bakterier lett spre seg ut i kroppen via blodbanene.

 

Å pusse tennene ordentlig rene tar lengre tid enn det man kan forestille seg. Ved å rengjøre alle tannflatene, samt mellom tennene og langs tannkjøttkanten, forhindrer man dårlig munnhygiene.

 

Les mer om Philips Sonicare elektriske tannbørster her

 


 

[i] Van Dyke, TE., Starr, JR. Unraveling the link between Periodontitis and Cardiovascular Disease. December 2013. Available from: http://jaha.ahajournals.org/content/2/6/e000657.short [Last accessed: December 2015]

[ii] The FDI Oral Health Atlas. April 2015. Available from: http://www.fdiworldental.org/media/77552/complete_oh_atlas.pdf [Last accessed: December 2015]

[iii] Bensley, L. VanEwyk, J and Ossiander, E.M. Associations of self-reported periodontal disease with metabolic syndrome and number of self-reported chronic conditions. May 2010. Available from: http://www.cdc.gov/pcd/issues/2011/may/10_0087.htm [Last accessed: December 2015]

Pressekontakt:

Lina Faye

Kommunikasjonsansvarlig Philips

Tel: 0708 32 21 37

E-mail: lina.faye@philips.com 

 

.

For mer information om kampanjen, vennligst kontakt:

Linda Hjorth

Markedsansvarlig Philips Sonicare

Tel: 0708 32 20 86

E-mail: linda.hjorth@philips.com 

 

.

Om Philips

Royal Philips, Nederland (NYSE: PHG, AEX: PHIA) er en virksomhet innenfor helse og velvære som fokuserer på å forbedre menneskers liv gjennom innovasjoner innen Healthcare, Consumer Lifestyle og Lighting. Philips, som har hovedkontor i Nederland, hadde i 2015 en omsetning på 24,2 milliarder euro, cirka 104 000 medarbeidere og salg og tjenester i mer enn 100 land. Virksomheten er ledende innenfor hjerte- og akuttpleie samt pleie i hjemmet, energieffektive belysningsløsninger og nye bruksområder for belysning så vel som barbering for menn, kroppspleie og munnhygiene. Nyheter fra Philips finner du på www.philips.no/presse.

.