Nå vil vi lage mer og bedre mat hjemme


Oslo, Norway

oktober 6, 2014

  

 

I en ny undersøkelse, gjennomført av Respons Analyse på oppdrag av Philips, kommer det frem at en klar majoritet (75 prosent) av nordmenn vil lage mer mat hjemme. Nesten en av tre (30 prosent) oppgir også at de koser seg når de lager mat. I tillegg melder hele 35 prosent at de som regel lager mat fra grunnen av med ferske råvarer.

 

– Nordmenn fokuserer på ferske råvarer og naturlig mat. Interessen for gode råvarer kan kobles sammen med det sterke fokuset på sunnhet og helse. Vi skal gjøre oss fortjent til mat ved å lage den fra grunnen, sier Annechen Bugge forsker på mat og matvaner hos SIFO.

 

I følge undersøkelsen inspireres vår matlaging av familie og venner (53 prosent), oppskrifter i blader og kokebøker (50 prosent), og oppskrifter på nett (51 prosent). Samtidig blir sosiale medier en viktigere kilde til matinspirasjon, spesielt blant unge. Dobbelt så mange nordmenn i alderen 25 til 34 år deler bilder av mat i sosiale medier og følger matblogger, sammenlignet med resten av befolkningen.

 

– Jeg tror det er blitt mer status å være god til å lage mat. Sosiale medier gjør det enkelt å vise frem sine kokkeferdigheter, noe som styrker statusen, sier Anne Gretteberg Meyer, Leder av Oslo Respons Analyse.

 

– Tidligere hentet folk oppskrifter og inspirasjon fra endimensjonale medier som kokebøker og magasiner. Nå fokuserer folk mer på flerdimensjonale medier som blogger og sosiale medier. På flerdimensjonale medier finner man ikke bare inspirasjon og oppskrifter men kan også lese andres erfaringer, stille spørsmål og få svar. På flerdimensjonale medier gjøres kilden mer ansvarlig, noe som gir leseren en forsikring om at oppskriften er testet, sier Ina Johnsen, bloggeren bak Mat på Bordet.

 

Undersøkelsen viser at hjemmekokken i stor grad lager mat for å invitere gjester. En majoritet av nordmenn inviterer regelmessig andre på mat hjemme, som oftest på middag. For å gjøre matlagingen enklere bruker de fleste hjemmekokker kjøkkenapparater når de lager mat. En slik kombinasjon av teknologi og gode råvarer skaper gode forutsetninger for å lykkes med hjemme-restauranten.

 

– Undersøkelsen viser en tydelig trend som Philips legger merke til at kunden etterspør. Vi arbeider hardt for å utvikle produkter som forenkler hjemme-kokkens mulighet til å skape kulinariske opplevelser i eget kjøkken. Philips Juicer og Philips SoupMaker er to eksempler på produkter som hyller gode råvarer og gir smaksrike resultater, sier Louise Widmark, nordisk markedsansvarlig for husholdningsapparater i Philips.

 

Om undersøkelsen

Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse på oppdrag av Philips, og er representativ for den norske befolkningen. Undersøkelsen ble gjennomført på nett blant et utvalg menn og kvinner i alderen 18+ i perioden 06.06.2014-17.06.2014. Se hele rapporten på https://www.philips.no/c-m-ho/restaurant-hjemmet.  

 

Besøk gjerne Philips på FacebookInstagram og YouTube.

 

For å lære mer, besøk Philips Newsroom.

 

Philips på Smak for Alle messen
Rapporten vil bli presentert av Philips og Respons Analyse fredag 31 oktober kl. 14.30 til 15.30. I tillegg vil en ekstra presentasjon finne sted lørdag 1 november kl. 12-13.00. Matinspiratoren Ina Johnsen kommer også for å vise nyheter fra Philips og avsløre noen tips og triks. Det vil også bli mulighet for publikum å selv teste produktene.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Louise Widmark
Nordisk markedsansvarlig for husholdningsmaskiner, Philips.
Tel: 0708 32 22 52
E-mail: louise.widmark@philips.com

.

For bilder og produktprøver, kontakt:

Vivi Cathrine Ringnes Wilhelmsen
Geelmuyden Kiese
Tel: +47 97 70 54 21
E-mail: vivi.wilhelmsen@gknordic.com

 

.

Philips Restaurant Hjemmet

Tenk at den aller beste restauranten finnes i ditt eget hjem. Her lages det mat hver dag. Her finnes ferske råvarer, glede, nysgjerrighet, varme og fellesskap. I hjemmerestauranten trives hele familien. Med Philips’ kjøkkenapparater blir matlagingen så enkel og gøy at dere kan lage god og sunn mat hjemme hver dag. Ettersom kjøkkenapparater gjør jobben kan dere slippe løs kreativiteten på kjøkkenet, eksperimentere og skape nye smaker og opplevelser som kan nytes i fellesskap så ofte dere vil.

 

Vær med i konkurranse om kjøkkenmaskiner fra Philips til en verdi av 3800 kroner. Les mer om konkurransen her.

.

Om Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) er et allsidig selskap som tilbyr et bredt spekter av helse- og velværeprodukter. Vi ønsker å gi kundene våre en bedre hverdag gjennom nyttige nyskapinger på områdene Healthcare, Consumer Lifestyle and Lighting. Philips, som har hovedkontor i Nederland, omsatte for 23,3 milliarder euro i 2013 og har om lag 113 000 medarbeidere som jobber med salg og tjenester i over hundre land. Selskapet er ledende innenfor kardiologi, pasientovervåking og hjemmebehandling, energieffektive belysningsløsninger og nye belysningstyper, barbering og egenpleie for menn samt munn- og tannpleie. Du kan lese siste nytt fra Philips på www.philips.no/nyheter

.