Nå kan du for første gang se det du hittil ikke har sett:


Nordens første Philips helkropps-PET/MR innvilget

mars 1, 2012

 

Nordens første system for helkropps-PET/MR er nå på plass på PET-avdelingen til universitetssykehuset i Turku, Finland

Turkus universitetssykehus er det første senteret i Norden med en maskin for helkropps positron emisjonstomografi / magnetisk resonanstomografi (PET/MR). Med det nye systemet er det enklere for klinikere og forskere å undersøke nye personifiserte medisiner og behandlinger innen onkologi, kardiologi og nevrologi. Med denne plattformen kan klinikere og forskere ta steget inn på uutforsket mark og forskyve grensene for hva som er mulig innen bildediagnostikken. Nå er det mulig å se det som aldri før har blitt sett.

Kliniske cases har allerede vist fordelene ved å kunne legge PET-bilder over MR-bilder for å avdekke misdannelser i forskjellige organer. Tidligere var dette umulig ettersom de to undersøkelsene ble foretatt på forskjellige tidspunkter, under forskjellige forhold og med forskjellige pasientstillinger. I tillegg til muligheten for å utvide den kliniske horisonten som avansert forskningsverktøy, kan systemet også brukes i en klinisk situasjon som støtte gjennom hele pasientens pleieprosess, fra oppdagelse eller diagnose til den langsiktige sykdomsbehandlingen.

Studier har vist at bruk av høydefinisjons PET- og MR-bilder sammen gir diagnostiseringsbilder av høy kvalitet.

– Ingenuity TF PET/MR-systemet vil være av stor nytte for behandlere siden det gir svært nøyaktige anatomiske bilder med høy kontrast gjennom en kombinasjon av funksjonelle MR-bilder og metabolsk informasjon fra PET. Spesielt på området onkologi, men også innen nevrologien og kardiologien, vil dette avanserte bildediagnostiske verktøyet gi oss helt nye, unike muligheter, sier Juhani Knuuti, direktør og professor ved PET-avdelingen på Turkus universitet i Finland.

Ingenuity TF PET/MR er utstyrt med Philips’ egenutviklede TOF-teknologi (Time-of-Flight), Astonish TF, en teknologi for PET-skannere som er utviklet for å forbedre bildekvaliteten gjennom å redusere støy og øke sensitiviteten.

– Pleie- og omsorgssektoren handler om mennesker – pasienter og helsepersonell. Vårt mål er å forbedre menneskers liv gjennom meningsfull innovasjon, og innovasjonen Ingenuity TF PET/MR vil hjelpe klinikere og forskere med å finne svar på de viktigste helseutfordringene vi står overfor i dag. Vi føler oss beæret over at Turkus universitetssykehus har vist oss tillit gjennom å delta i dette prosjektet, sier Gerald Poetzsch, salgs- og markedsføringsdirektør, Philips Healthcare Nordic.

Åpningsseremonien går av stabelen på PET-avdelingen ved universitetssykehuset i Turku 29. februar, etterfulgt av et eksklusivt symposiumprogram 1. mars, der globalt anerkjente spesialister på medisinsk bildediagnostikk er invitert. De medisinske spesialistene vil presentere cases og erfaringer man har gjort seg fra bruken av PET/MRI i kombinasjon, med utgangspunkt i temaene ”Functional imaging of the human epileptic brain”, ”PET/MR in oncology: a year with the Ingenuity TF PET/MR”, ”Cardiovascular PET/MRI” og ”What inspires Innovation in PET/MR”.

Du finner mer informasjon, ytterligere materiell og bilder på
http://www.dealersupport.se/imagebank4/products/id/189
http://www.healthcare.philips.com/us_en/about/events/rsna/main_menu.html#25

Forespørsler fra media skal rettes til:

 

Käthryn Cars
Philips Corporate Communications Nordic
Puh.: +46 (0) 708 32 20 22
Sähköposti: kathryn.cars@philips.com

 

Steve Kelly
Philips Healthcare
Tlf: +1-425-487-7479
E-post: steve.kelly@philips.com 

.

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics fra Nederland (NYSE: PHG, AEX: PHI) er et allsidig selskap med en rekke ulike virksomhetsområder. Primært utvikler selskapet innovative helse- og velværeprodukter som bedrer menneskers livskvalitet. Som verdensledende innen helse, livsstil og belysning, kombinerer Philips teknologi og design og skaper på den måten menneskefokuserte løsninger basert på omfattende kundeinnsikt og et budskap om enkelhet – ”sense and simplicity”. Philips har hovedkvarter i Nederland og har over 122 000 medarbeidere i salgs- og servicefunksjoner i over 100 land globalt. Med en omsetning på EUR 22,6 milliarder i 2011 er selskapet markedsledende innen hjertebehandling, akuttbehandling og helseprodukter til hjemmebruk, energieffektive belysningsprodukter og nye anvendelsesområder for lys samt livsstilsprodukter for personlig pleie og komfort. Selskapet har en sterk lederposisjon innen barberings- og pleieprodukter for menn, bærbare underholdningsløsninger og munnpleie. Se nyheter fra Philips på adressen www.philips.com/newscenter.

.