Forbruker
Produkter

  Vanlige spørsmål

    Vil du vite mer om LED-lyspærer? Finn ut mer ved hjelp av fem vanlige spørsmål.    

1. Hva er halogenlamper?

 

Halogenlamper er en type glødelamper. De har en glødetråd av tungsten på samme måte som tradisjonelle glødelamper du kanskje har hjemme, men lyspæren er fylt med halogengass (vanligvis brom eller jod). En halogenlyskilde gir et skarpt og hvitt lys med enestående fargegjengivelse, noe som gjør denne lyspæren ideell for mange bruksområder.

 

2. Hva er fordelene med halogenlamper?

 

Halogenlyspærer har mange fordeler

 

– Høy lyskvalitet med enestående fargegjengivelse (Ra=100)

– Kan dimmes fullstendig

– Halogenlys er mijøvennlige og skiller seg ut som følge av en strålende lyseffekt
– Philips tilbyr halogenlamper i et stort spekter av fasonger og størrelser og for en rekke armaturer og bruksområder
– Lengre levetid enn tradisjonelle glødelamper
– Ingen oppvarmingstid. Halogenlyspærene fra Philips lyser umiddelbar
t.

 

3. Kan alle halogenlamper dimmes?

 

Halogenlamper er designet til å fungere ved svært høye temperaturer for å sikre at de yter optimalt. De kan dimmes ved over 60 % av den angitte voltverdien. Det anbefales at du slår lysstyrken til maksimalt igjen i ett minutt før du slår av lampene.

 

4. Hvorfor varer halogenlyspærer lenger enn glødelamper?

 

Halogenlyspærer varer to til fem ganger så lenge som tradisjonelle glødelamper. Dette skyldes prosessen med halogenets regenerative syklus. Halogengassen hjelper de fordampede tungstenpartiklene til å legge seg på glødetråden igjen og ikke på lampeveggen. Dette gjør at det tar lenger tid før glødetråden brytes ned, noe som gir lampen lengre levetid.

 

5. Hvordan gjør halogenlamper det mulig med konstant lyseffekt?

 

Halogenlamper kan opprettholde konstant lyseffekt gjennom hele lampelevetiden, ettersom tungstenpartiklene legger seg på glødetråden igjen i stedet for å feste seg til lampeveggen. Dette reduserer nedsotingen av lyspæren og opprettholder lyseffekten.

 

Trenger du mer hjelp? Velg riktig lyspære

Du kan finne ut mer om belysning fra Philip ved å ta en kikk på videoene våre, eller å klikke her
LED-lyspærer

LED

 

Det varme, hvite lyset fra LED kan forvandle alle slags oppholdsrom. Denne veiledningen viser deg hvordan LED kan gi deg nær sagt ubegrensede belysningsmuligheter. Ved å bruke LED kan du redusere energi- og pengeforbruket med opptil 90 %.

Lyseffekt

Lyseffekt

 

Se hvordan lyspærens lyseffekt er avhengig av belegget i lyspæren, og finn ut av hvordan du kan velge riktig type lyspære. Matte lyspærer skaper indirekte lys. Blanke lyspærer gir skinnende og naturlig varmt lys.

Energibesparende lyspærer

Sparepærer

 

Sparepærer, bruker mindre energi enn tradisjonelle lyspærer for å produsere samme mengde lys. Se hvordan Sparepærer kan lage lyseffekter og stemninger som passer humøret ditt.

 

Halogenlyspærer

Halogen

 

Halogen er den raskeste og enkleste måten å bytte ut tradisjonelle lyspærer på. Se hvordan halogen bidrar til å gi deg et stort spekter av belysningsmuligheter.

I rampelyset

Ta en titt på de andre belysningsproduktene våre