Consumer
Produkter

Kaffe

 

110 ml filterkaffe

 

Dette er en stor kaffe som er tilberedt ved å helle kokende vann over malt kaffe i et kaffefilter. Den kan tilberedes for hånd eller med en filterkaffemaskin med dryppfilter. Siden den ikke tilberedes med høyt trykk, har den ikke noe skumlag på toppen, men derimot en mer avrundet smak enn espresso.

 

I Tyskland serveres den tradisjonelle filterkaffen i kopper på 125 ml, mens et amerikansk kaffekrus vil romme rundt 250 ml. Melk er valgfritt og tilsettes vanligvis som den er, ikke skummet. Sukker eller søtstoff tilsettes ut fra smaken til den som drikker kaffen. Brasilianere er det folkeslaget som drikker den søteste kaffen. Den nyeste trenden er å tilsette smør fra gressforede kyr, noe som er ment å hjelpe på dietten og energinivået.

 

Filterkaffe har nylig fått et oppsving og blir stadig mer trendy i Europa. Noen ganger er den også tilberedt kald eller som saktekaffe. Saktekaffe bruker samme tilberedelsesmetode, men med et mye mindre gjennomtrengelig kaffefilter, noe som resulterer i en svært mild filterkaffe.

 

Mengden koffein i en filterkaffe avhenger av mange faktorer: traktetid, vanntemperatur, ventetid, kaffegrovhet, brenningstid, bønnekvalitet og bønnetype. I gjennomsnitt kan du si at filterkaffe inneholder mindre koffein enn en espresso per milliliter. Men siden den gjennomsnittlige koppen filterkaffe er mye større, konsumerer du rundt 90 mg koffein per servering, sammenlignet med 40 mg for en gjennomsnittlig espresso. Derfor har filterkaffe mer koffein per kopp enn espresso.

 

Finne maskiner som lager kaffe