0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Vanlige spørsmål

    vanlige spørsmål 

     

    Generelt

    Hva er en espresso?
    En kopp espresso

    En tår rik og intens svart kaffe laget ved hjelp av en bryggemetode der en pumpedrevet kaffemaskin tvinger varmt vann gjennom finmalt kaffe med høyt trykk (9 bar). Navnet kommer fra det latinske ordet "expressus", som betyr "uttrykt" eller "trykket ut".

     

    Vis alle kaffemaskiner som kan lage en espresso

    Hva er en cappuccino?
    En kopp cappuccino

    En espresso med dampet melk og et stort lag av skummet melk, som klattes på for å holde den varm. Forholdet mellom espresso og dampet og skummet melk er vanligvis 1/3 espresso, 1/3 dampet melk og 1/3 skummet melk.

    I Italia er det fy fy å drikke cappuccino etter klokken 10:00. Denne ikoniske kaffen antas å være bra for fordøyelsen, men bare når den drikkes til frokost.

     

    Vis alle kaffemaskiner som kan lage en cappuccino

    Hva er forskjellen mellom filterkaffe og espresso?
    Hva er forskjellen mellom filterkaffe og espresso?

    Filterkaffe og espresso tilberedes på forskjellige måter og krever derfor forskjellige bønnetyper. Filterkaffe lages vanligvis av Arabica-bønner i en kaffetrakter. Espresso lages derimot i en espressomaskin med en blanding av begge typene: ca. 60–70 % Arabica-bønner og 30–40 % Robusta-bønner. Når det gjelder brenning, brennes filterkaffen lett eller middels for å forsterke smakene og lage subtile aromaer, mens en espresso brennes mørk og intens for å bringe fram de brente sjokoladenyansene og redusere surheten.

     

    Vis alle kaffemaskiner som kan lage filterkaffe og espresso

    Barista-ferdigheter

    Hvordan lage melkeskum manuelt
    Hvordan lage en perfekt espresso
    En kopp espresso

    En perfekt espresso bør ha en ekstraksjonstid på 20–30 sekunder og et manuelt trykk justert til 9 bar. Dette sikrer at de positive smakskomponentene ekstraheres, og at fettstoffene som lager skummet, emulgeres. Bruk alltid rent vann for å få en renest mulig smak.

     

    Vis alle kaffemaskiner som kan lage en espresso

    Hvordan lage latte-kunst
    Hvordan lage cioko-kunst

    Spesialdrikker

    Hvordan lager jeg en french accent?
    French accent

    • Kaffe med en fransk vri.

      INGREDIENSER
      • 1 espresso
      • 5 ml Frapin Cognac
      • 2 mg vanilje
      • 1 mg kanel
      • Blue Mountain-kaffekorn

      • Lag en espresso.
      • Tilsett cognac, vanilje og kanel.
      • Rør om og nyt!

      Tips! Jamaica Blue Mountain-kaffe er et perfekt valg for denne utsøkte drikken.
     

    Hvordan lager jeg en Anne Bonny?
    Anne Bonny

    En cocktail oppkalt etter den berømte piraten fra det 18. århundret som vil varme deg i hjerteroten.

     

    INGREDIENSER

    • 1 espresso

    • 3 cl Rhum Vieux

    • 2 cl Galliano

    • 1 ts demerarasukker

    • 2 cl fersk fløte

     

    • Bland alle ingrediensene (unntatt fløten) sammen i glasset.

    • Hell fløten sakte over baksiden av en oppvarmet skje, hvilt mot siden av glasset, slik at den

    flyter på toppen.

    • Det kan kreve litt øvelse å få skummet til å holde seg på overflaten.

     

    TIPS! Gi den et ekstra piff ved å bruke ekstra vellagret SUT Martinique Rhum Agricole, laget av ren sukkerrørjuice.

     

    Vis alle kaffemaskiner som kan lage en espresso

    Hvordan lager jeg en cappuccino viennese?
    Spesialdrikken cappuccino viennese

    En lokal alpespesialitet med pisket krem som stiger til værs som en fjelltopp.

    INGREDIENSER
    • 1 espresso
    • 2 1/2 cl fersk fløte
    • 1/2 ts sukker
    • Kakaopulver

    • Visp kremen lett til den tykner.
    • Tilsett sukker, og rør kremen forsiktig inn fra topp til bunn.
    • Hell fløten i en kopp og tilsett espressoen.
    • Dryss kakaopulver oppå.

    TIPS! Det perfekte valget av kaffe er en Arabica-kaffe av høy kvalitet fra Sentral-Amerika, fra ett bestemt område eller blandet.

     

    Vis alle kaffemaskiner som kan lage en espresso

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.