Consumer
Produkter

Vanlige spørsmål

vanlige spørsmål 

 

Generelt

Hva er en espresso?

En tår rik og intens svart kaffe laget ved hjelp av en bryggemetode der en pumpedrevet kaffemaskin tvinger varmt vann gjennom finmalt kaffe med høyt trykk (9 bar). Navnet kommer fra det latinske ordet "expressus", som betyr "uttrykt" eller "trykket ut".

 

Vis alle kaffemaskiner som kan lage en espresso

Hva er en cappuccino?

En espresso med dampet melk og et stort lag av skummet melk, som klattes på for å holde den varm. Forholdet mellom espresso og dampet og skummet melk er vanligvis 1/3 espresso, 1/3 dampet melk og 1/3 skummet melk.

I Italia er det fy fy å drikke cappuccino etter klokken 10:00. Denne ikoniske kaffen antas å være bra for fordøyelsen, men bare når den drikkes til frokost.

 

Vis alle kaffemaskiner som kan lage en cappuccino

Hva er forskjellen mellom filterkaffe og espresso?

Filterkaffe og espresso tilberedes på forskjellige måter og krever derfor forskjellige bønnetyper. Filterkaffe lages vanligvis av Arabica-bønner i en kaffetrakter. Espresso lages derimot i en espressomaskin med en blanding av begge typene: ca. 60–70 % Arabica-bønner og 30–40 % Robusta-bønner. Når det gjelder brenning, brennes filterkaffen lett eller middels for å forsterke smakene og lage subtile aromaer, mens en espresso brennes mørk og intens for å bringe fram de brente sjokoladenyansene og redusere surheten.

 

Vis alle kaffemaskiner som kan lage filterkaffe og espresso

Barista-ferdigheter
Hvordan lage melkeskum manuelt
Hvordan lage en perfekt espresso

En perfekt espresso bør ha en ekstraksjonstid på 20–30 sekunder og et manuelt trykk justert til 9 bar. Dette sikrer at de positive smakskomponentene ekstraheres, og at fettstoffene som lager skummet, emulgeres. Bruk alltid rent vann for å få en renest mulig smak.

 

Vis alle kaffemaskiner som kan lage en espresso

Hvordan lage latte-kunst
Hvordan lage cioko-kunst
Spesialdrikker
Hvordan lager jeg en french accent?
  • Kaffe med en fransk vri.

    INGREDIENSER
    • 1 espresso
    • 5 ml Frapin Cognac
    • 2 mg vanilje
    • 1 mg kanel
    • Blue Mountain-kaffekorn

    • Lag en espresso.
    • Tilsett cognac, vanilje og kanel.
    • Rør om og nyt!

    Tips! Jamaica Blue Mountain-kaffe er et perfekt valg for denne utsøkte drikken.
 
Hvordan lager jeg en Anne Bonny?

En cocktail oppkalt etter den berømte piraten fra det 18. århundret som vil varme deg i hjerteroten.

 

INGREDIENSER

• 1 espresso

• 3 cl Rhum Vieux

• 2 cl Galliano

• 1 ts demerarasukker

• 2 cl fersk fløte

 

• Bland alle ingrediensene (unntatt fløten) sammen i glasset.

• Hell fløten sakte over baksiden av en oppvarmet skje, hvilt mot siden av glasset, slik at den

flyter på toppen.

• Det kan kreve litt øvelse å få skummet til å holde seg på overflaten.

 

TIPS! Gi den et ekstra piff ved å bruke ekstra vellagret SUT Martinique Rhum Agricole, laget av ren sukkerrørjuice.

 

Vis alle kaffemaskiner som kan lage en espresso

Hvordan lager jeg en cappuccino viennese?

En lokal alpespesialitet med pisket krem som stiger til værs som en fjelltopp.

INGREDIENSER
• 1 espresso
• 2 1/2 cl fersk fløte
• 1/2 ts sukker
• Kakaopulver

• Visp kremen lett til den tykner.
• Tilsett sukker, og rør kremen forsiktig inn fra topp til bunn.
• Hell fløten i en kopp og tilsett espressoen.
• Dryss kakaopulver oppå.

TIPS! Det perfekte valget av kaffe er en Arabica-kaffe av høy kvalitet fra Sentral-Amerika, fra ett bestemt område eller blandet.

 

Vis alle kaffemaskiner som kan lage en espresso